• Головна
  • Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ)
17:17, 24 квітня 2015 р.

Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Попри те, що геноцид вірмен не визнано в Україні офіційно, помолитись за душі загиблих у Львові прийшло кілька сотень людей.

Про це інформує кореспондент 032.ua

Сьогодні, 24 квітня, у Вірменському кафедральному соборі провели жалобну месу. Сюди прийшли кілька сотень людей різних національностей аби помолитись за жертв геноциду 1915 року.

Символом сотої річниці геноциду у Західній Вірменії стала фіолетова незабудка, а гаслом - слова “Пам'ятаю та вимагаю”.

Це дуже велике горе, яке об'єднує людей. І сьогодні ми хочемо, щоб кожна людина, незалежно від національності та кольору шкіри, про ці події чула та знала ”

“Це дуже велике горе, яке об'єднує людей. І сьогодні ми хочемо, щоб кожна людина, незалежно від національності та кольору шкіри, про ці події чула та знала ”, - розповів кореспонденту 032.ua представник вірменської громади Львова пан Петрос.

Настоятель Вірменської церкви отець Тадеос Ґеворґян наголосив, що засудити геноцид здійснений владою Османської імперії повинен увесь світ.

За словами вчительки Львівської вірменської школи пані Рузанни, вірмени обурюються, що в Туреччині й досі відмовляються визнавати геноцидом різанину 1915 року.

“Турки і вірмени — це дружні народи, але пори те, що в Туреччині живе величезна вірменська громада, турецька влада й досі не визнає ті криваві події геноцидом",  - пояснила вона в коментарі кореспонденту 032.ua.

шлях

шлях

“Турки і вірмени — це дружні народи, але пори те, що в Туреччині живе величезна вірменська громада, турецька влада й досі не визнає ті криваві події геноцидом"

Після поминальної меси, вірмени хресною ходою пройшли до проспекту Свободи, де біля пам'ятника Тарасу Шевченку провели жалобне віче. Там слова співчуття висловили представники усіх релігійних конфесій Львова.

Духовенство Львова підтримало настоятеля Вірменського собору і запевнило,що геноцид вірменів обов'язково слід офіційно визнати й в Україні.

До слова, геноцид вірмен не визнають в Україні, як і у Вірменії не визнають геноцидом голодомор 1932-33 років.


Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ) (фото) - фото 3
Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ) (фото) - фото 3Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ) (фото) - фото 3Сотні львів'ян вшанували пам'ять жертв геноциду вірмен (ФОТОРЕПОРТАЖ) (фото) - фото 3

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #вшанували жертв #геноцид вірмен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,63
39,72
EUR
42,67
42,73
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...