• Головна
  • У чому сила України, або Третій «кит» опору
Тема для обговорення
08:00, 8 березня 2015 р.

У чому сила України, або Третій «кит» опору

Тема для обговорення

Найчастіше незаконні, майже завжди радикальні і життєво необхідні - підпільні формування країни. Хто вони, і чи здатні допомогти виграти війну?

Про таку війну в книзі не прочитаєш - суміш грубої сили, дезінформації з домішкою громадянського опору. Політологи запевняють, що Росія почала готуватися до неї ще багато років тому. Ворог вивчав нас зсередини, прораховував ходи і в підсумку створив її - гібридну війну.

Працівник латвійської Академії національної оборони Яніс Берзіньш виділяє вісім фаз нової війни.

Фаза номер 1 - використання психологічного, ідеологічного та дипломатичного методів, які готують ґрунт для інтервенції.

Фаза номер 2 - введення в оману політичних (в тому числі західних) лідерів і дезінформація локальних керівників в Криму і на сході України.

Фаза номер 3 - залякування і підкуп високопоставлених людей з армії і адміністрації, а також місцевих олігархів, бізнес яких залежить від торгівлі з Росією.

Фаза номер 4 - поява озброєних банд, захоплення адмінбудівель.

Фото номер 5 - заборона польотів над захопленими територіями.

Фаза номер 6 - точкові удари по ключових об'єктах.

Фаза номер 7 - повномасштабне вторгнення.

Фаза номер 8 - остання фаза - ліквідація решти пунктів опору.

Україна пережила вже майже всі фази війни - залишилися останні дві. І саме на них Росія і спіткнулася.

Ворог не розраховував, що в Україні може бути такий потужний народний опір.

 

Три «кити» опору

Україна всіма силами намагається відбити атаку супротивника - воює на офіційному фронті, заповнює інформаційну прірву, формує підпільні організації ...

Саме вони і утримують країну все ще у вільній площині.

Зараз на території України близько 10 таких діючих організацій - вони є майже у всіх містах, деякі межу собою пов'язані, деякі ні, але по своїй суті вони майже ідентичні.

Самооборона Майдану в Запоріжжі, громадянська самооборона Харкова та аналогічна самооборона Одеси та Маріуполя. Організації зі схожими назвами, але трохи різними підходами.

На відміну від Харкова, де самооборона більше веде волонтерську, навчальну та патрульну діяльність, самооборона Запоріжжя зайняла активну позицію в плані підготовки до антидиверсійної боротьбі і боротьбі з проявами сепаратизму.

запорожье

запорожье

Після спеціального навчання, активісти самооборони перетворюються на справжніх бійців, партизанів.

Тренують таких бійців відставники спецслужб та іншого роду специ. Теорія відпрацьовується на практиці, проводяться стрільби, навчання в покинутій будівлі, відпрацьовується тактика і моделюються різні ситуації. Розвідка, ведення бою, атака, оборона і медицина.

Не гіршу підготовку проходять і бійці самооборони Одеси. Вони також тренуються в спеціальних таборах і набувають навички справжнього військового.

Щоб «солдат» краще сприймав інформацію та тренування, групи розбиті на маленькі підгрупи. Так, кажуть інструктори, більше шансів якісно навчити бійця.

Завдяки тому, що одеські «Укропи» тренуються на військовому полігоні «Чабанка» спільно з підрозділом «Шторм», у них є можливість постріляти з основних зразків стрілецької зброї, що знаходиться на озброєнні ЗСУ: автомати Калашникова, кулемети та інших. 

 Незважаючи на те, що в Києві майже не відчувають зовнішньої загрози, готуються захищати своє місто і тут. Крім тренувань особового складу та контролю за безпекою в Києві, нацгвардійці проводять тренування для цивільних, щоб навчити їх елементарним військовим навичкам.

Одне з таких навчань пройшло на базі "Азова" 1 березня. Під наглядом інструкторів кияни пройшли смугу перешкод, провели роботу в тактичних групах і навчилися надавати першу медичну допомогу. Відзначимо, що серед учасників на тренувальних навчаннях були і дівчата.

 

Чорно-червона пропаганда

Всім відомо, що психологічна складова дуже важлива в будь-якій війні, а тим більше гібридній. Яскравий тому приклад - найбільший в історії завойовник Темуджин - більш відомий як Чингісхан. Він славився тим, що здійснював свої захвати з допомогою «незліченних орд» диких татарських вершників, які підкорили світ своєю кількістю.

Недавні дослідження показали, що рідконаселенні райони Центральної Азії не могли дати такої кількості воїнів.

Чингісхан використовував психологічну тактику - розпускав чутки про кількість свого війська і використовував страхітливі костюми і споруди. Це і допомагало йому перемагати ворога.

чингисхан

чингисхан

Такі прийоми використовуються і донині, саме з цієї причини заборонено називати точну кількість свого «війська» - або як у нашому випадку - членів організації.

Як не дивно, але допомогти з «чорним» піаром і десь навіть зіграти на руку Україні допомогла Росія. Своїми ТВ сюжетами і чутками про «бандерівців» вони посприяли створенню потужного руху в Україні - Правий сектор.

Саме «правосекі» стали найголовнішими страшилками для росіян і жителів самопроголошених ЛНР і ДНР. Вони всюдисущі, всесильні і невловимі, ​​вони закладають вибухівку в будинки з мирними бабусями і вагітними немовлятами, вони підкидають фальшиві гроші замість зарплати, яку виплачує "нова чесна народна" влада, зводять з розуму козаків, впливаючи на них за допомогою радіочастот, і ті починають вважати кристально чесного главу ЛНР Плотницького злодієм і садистом, саме вони дискредитують ЛНР і навіть не воюючу на сході України російську армію. Машини віджимають і дівиць гвалтують теж правосекі.

луганск

луганск

Міністерство держбезпеки (МДБ) «Луганської народної республіки» отримало від влади «республіки» завдання покінчити з українськими диверсійно-розвідувальними групами. За словами глави «ЛНР» Ігоря Плотницького, МГБ доручено:

«Оперативно провести роботу з тими, хто там залишився, і виявити диверсійно-розвідувальні групи, які там залягли. Ви і без мене знаєте, що робити ».

В інших містах Правий сектор діє відкрито. Так, наприклад, у Миколаєві активісти Правого сектора разом з Народним ополченням брали активну участь у знесенні наметів "антимайдану" біля пам'ятника героям-ольшанцям у минулому році.

Николаев ПС

Николаев ПС

Активісти цієї ж організації одними з перших стали на захист у різних містах по всій Україні від пропутінського режиму.

Крім участі в мітингах і «поїданням немовлят», Правий сектор славиться своїми бойовими заслугами в зоні АТО. Мабуть, тому в багатьох містах України так популярні табори від ПС.

Місцезнаходження одного з таких таборів на Дніпропетровщині тримається в таємниці, а територія бази ретельно охороняється. Проте, самі добровольці з "Правого сектора" час від часу проводять тренувальні збори для цивільних осіб. Вчать виживати в бойових умовах, користуватися зброєю і рятувати поранених. Самі бійці кажуть, що такі знання не раз рятували життя їм самим.

А ось у Львові «Правий сектор» більш дружелюбна організація. Тут активісти ПС - це об'єднання націоналістів.

У цій організації підготовка проходить не тільки для тіла, але і для духу. Бійці львівського ПС проходять різні лекції, семінари. Активісти отримують навчання з вогневої підготовки та рукопашного бою. За словами керівника львівського «Правого сектора» Тараса "Хаммера", тренування зі стрільби відбуваються тільки з "воздушок". Бойової зброї активісти не мають.

 

Чорні чоловічки

Крім Правого сектора, є і менш «розкручені», але не менш ефективні організації. Так, у Харкові та Кривому розі діють так звані «чорні чоловічки».

фото 1 (1)

фото 1 (1)

Ці активісти обчислюють міських сепаратистів і не дають їм можливості принести в місто «рускій мір». Хлопці працюють підпільно, але це не заважає їм збільшувати кількість своїх однодумців. У них напрацьована агентурна мережа не тільки по Харкову і Кривому Рогу, але й по інших містах Дніпропетровської області, і навіть в окупованому терористами Донецьку.

На рахунку організації кілька успішних операцій по виявленню сепаратистів і здачі їх співробітникам СБУ.

Свої тренування хлопці проводять практично щодня, збільшуючи кількість бойової складової своєї групи.

харьков

харьков

Є «чорні чоловічки» і в Маріуполі. З інсайдерських джерел відомо, що в місті працюють ініціативні групи "Молодь Великої України і" Молодь Білецького ", які також велику увагу приділяють фізичній підготовці і готові у разі захоплення Маріуполя російськими окупантами стати партизанами.

В основному такі «чоловічки» - це патріоти України і ультрас - послідовники Білецького. Основна їх маса складається в полку «Азов». Багато серед них і харків'ян.

Можливо, з цієї причини саме в Харкові відкрився перший масштабний навчально-тренувальний табір «Азова», в якому викладають інструктори, які добре знають військову справу.

машина СК

машина СК

Симбіоз досвіду інструкторів та керівників (організацій, таборів, формувань) та бажання «юного» активіста перетворює «торгових представників» в повноцінних бійців. Завдяки їм зараз на території, підконтрольній української влади, «придушено» сепаратизм.

 

Епілог

В Україні налічується понад мільйон активістів, що відносяться до тих чи інших організацій. Багато хто з них приховує навіть назву своїх формувань. Деякі показують лише частину того, що мається в їхньому розпорядженні. Багато володіють тільки ідеєю і не вміють тримати в руках зброю, але вони швидко вчаться і поступово перетворюються на підпільну армію України.

Ольга Калениченко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#АТО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...