• Головна
  • Вагаєтесь, чи звертатися до психолога?
Реклама
11:16, 4 лютого 2015 р.

Вагаєтесь, чи звертатися до психолога?

Реклама

Напевно, багато кому видається неприйнятним ділитись найпотаємнішими переживаннями й думками з незнайомою людиною, тому люди нерідко продовжують сподіватись на те, що "якось саме мине", чим лише ускладнюють ситуацію. Дійсно, психолог, вочевидь, не зможе одразу вирішити наболілу проблему, особливо таку, що сфорувалася багато років тому і вже закріпилася в поведінці як звичка і є частиною характеру. Тим більше, що результат спільної роботи залежить на 50% від самоє людини, що звернулася. Як фітнес-інструктор не зможе за вас робити вправ, так і психолог не може за вас відчувати, усвідомлювати почуття, проговорювати їх та вчитися новим способам світосприйняття та поведінки. Всі психотерапевти, перед тим, як приступити до психотерапевтичної практики, самі проходять терапію у колег, тому добре розуміють, як це - відкриватися перед незнайомою людиною.

Психотерапія може бути індивідуальною і груповою. В першому випадку ви працюєте із терапевтом сам на сам, і все, що відбувається між вами, за межі кабінету не виноситься. Групова терапія передбачає, щл присутні один чи два психотерапевти, і група клієнтів, зазвичай від 4 до 16 людей. В кожному форматі є свої переваги й недоліки, потрібно дивитись, яка саме тема хвилює людину.

Природньо, що люди намагаються знайти собі спеціаліста за відгуками знайомих, або хоча б людей на форумах.
Але не забувайте, що з психологом все більш індивідуально. Один і той самий спеціалист може бути найкращим вибором для однієї людини, але не підходити інший просто за харатером.
На відміну від лікарів, які працюють згідно з протоколами лікування, і яким достатньо подивитися на зовнішні прояви та аналіз крові аби діагностувати хворобу і призначити лікування, психолог не може просто "влізти в душу", побачити проблему та дати корисну пораду. Потрібна участь самого клієнта, його настрій на роботу, готовність до співпраці. Тому психолог має викликати довіру, адже без неї, психотерапевтичні відносини неможливі.

Якщо ви вирішили звернутися за кваліфікованою допомогою, то вибрати собі спеціалиста можна на сайті У Психолога, в розділі психологів у Львові. Там є досить повна інформація про освіту, методи роботи та коло проблем, з якими працює психолог. Також є і онлайн консультації, навіть безкоштовні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#психолог #психологи у Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...