• Головна
  • Заяви про те, що мобілізації можна уникнути - безпідставні
15:44, 20 січня 2015 р.

Заяви про те, що мобілізації можна уникнути - безпідставні

Напередодні початку часткової мобілізації, у львівських соцмережах та українських ЗМІ розповсюджували інформацію про те, що часткова мобілізація в Україні є незаконною. Втім, така інформація не відповідає дійсності.

Про це сьогодні, 20 січня, повідомив заступник голови ЛОДА Володимир Харчук.

За його словами, будь-який юрист та військовий експерт, може підтвердити, що мобілізація є юридично законною, а люди, які переконують у протилежному працюють не на благо держави.

У випадку написання схожих псевдодокументів та подання їх до комісаріату автору загрожує адміністративна та інша відповідальність


“На Сході було розповсюджено зразки заяв про те, що мобілізація є незаконною. Будь-який юрист та військовий експерт, може підтвердити, що мобілізація законна. Зразки подібних заяв написали особи, які двояко трактують закони. Я переконаний, що люди, які розповсюджують схожі зразки відмов від мобілізації, працюють не на благо українського народу, а в інтересах східного сусіда. Правоохоронні органи надаватимуть правову оцінку таким діям. У випадку написання схожих псевдодокументів та подання їх до комісаріату автору загрожує адміністративна та інша відповідальність”, - наголосив заступник голови ЛОДА.

Зазначимо, що відповідно до закону "Про оборону України" мобілізація може бути оголошена не тільки під час війни, а й під час загрози нападу на державу.

Нагадаємо, у вівторок, 20 січня в Україні почалась часткова мобілізація. За попередніми даними, з січня по квітень на Львівщині буде мобілізовано 3 тис. чоловіків

Читайте також: 15 фактів про мобілізацію на Львівщині

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #мобілізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...