• Головна
  • Лікарів Львівського перинатального центру тимчасово влаштували на роботу
09:25, 7 жовтня 2014 р.

Лікарів Львівського перинатального центру тимчасово влаштували на роботу

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Богдан Чечотка під час зустрічі лікарями обласного клінічного перинатального центру.

За словами його словами, адміністрації ЛОКЛ надано дозвіл тимчасово працевлаштувати на 0,25 посади зовнішніми сумісниками 16 лікарів – акушер-гінекологів, 4 лікарів – неонатологів і 4 лікарів – анестезіологів з числа лікарів обласного клінічного перинатального центру.

«Лікарів перинатального центру, які відпрацювали шість місяців в ЛОКЛ, змінюватимуть інші працівники перинатального центру. Таке рішення було прийняте відкритим рейтинговим голосуванням присутніх на нараді лікарів обласного клінічного центру», – розповів директор департаменту охорони здоров’я ОДА.

Загалом у ЛОКЛ поетапно буде тимчасово працевлаштовано 30 лікарів акушер-гінекологів, 6 анестезіологів, 9 лікарів неонатологів. Найближчим часом також буде вирішено питання тимчасового працевлаштування в обласні медичні заклади лікарів інших спеціальностей.

З осені минулого року Львівський перинатальний центр зруйновано, ремонт не просувається. Більше ніж чотири сотні медиків спочатку погрожували, а згодом таки вийшли на пікет стосовно капремонту у пологовому будинку на вул. Дж.Вашингтона.

Люди впевнені, що пологовий будинок лише «розбомбили», результат ремонту – нульовий. Коли пологовий будинок тільки закривали, то влада повідомила, що його працівники будуть залучені до роботи в інших закладах міста та області, а ті, хто не виявить такого бажання, отримуватимуть 2/3 від зарплати. 

Спочатку реконструкцію пологового будинку оцінили в 70 мільйонів гривень. У вересні 2013 року обіцяли зробити сучасний європейський центр для мешканців Львівщини. Компанія «Аеробуд»  запропонувала виконати роботи найдешевше — за 70 млн 518,4 тис. грн. Закінчення робіт прогнозували в грудні 2014 року. Підприємство мало встановили палатну сигналізацію, ліфти та новітнє обладнання, яке мало врятувати малюків та ще ненароджених діток.

У червні львівська влада шукала гроші на закінчення ремонту. Раніше у листах до Турчинова 100 мільйонів гривень просила  Ірина Сех, а 8 липня, депутати звернулись до Порошенка. Були навіть пропозиції продати на аукціоні декілька будинків та залучити гроші від продажу. Однак за сьогоднішніми цінами на ремонт перинатального центру треба вже 200 мільйонів. Перший заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник запевнив, що грошей годі й чекати від влади.

У висновку, під час сесії Львівської облради, депутати вирішили створити спеціальну комісію, яка має знайти «кінці» у цій заплутаній історії. А ввечері, 8 липня, з’явилась інформація про те, що проблемою перинатального центру займеться прокуратура та правоохоронні органи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...