• Головна
  • Оновлений Львівський обласний перинатальний центр хочуть відкрити у 2014 році
Новини компаній
15:43, 28 серпня 2013 р.

Оновлений Львівський обласний перинатальний центр хочуть відкрити у 2014 році

Новини компаній

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів провела робочу нараду з питань підготовки перинатального центру до закриття на реконструкцію. Також вона розповіла про створення інтернет магазину, де кожен бажаючий зможе купити ліки та медичне обладнання.

Зазначимо, Президент України Віктор Янукович своїм Дорученням від 19 листопада 2010 року «Щодо реформування системи охорони здоров’я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян України» розпочав реалізацію Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства».

Ключовим завданням цього проекту є створення в усіх регіонах держави 27 високотехнологічних перинатальних центрів. Один із таких сучасних медичних центрів буде і у нашому місті.

«Нам необхідно вже сьогодні знати, де будуть працювати фахівці, хто візьме їх на роботу і на який термін. Окрім того, вся ця інформація має бути підкріплена документально», – сказала І. Романів.

Зазначимо, Проектом заплановано впровадження новітніх технологій, забезпечення перинатального центру сучасною вентиляційною системою, центрального постачання лікувальних газів, облаштування медичних «чистих» приміщень за класом чистоти ISO 8.

Також будуть створені комфортні та безпечні умови для пацієнтів. Окрім цього, передбачено проведення реконструкції існуючих приміщень з дотриманням сучасних медичних та будівельних вимог, добудову 2-х поверхів, влаштування шатрового даху з метою створення і розташування відділень ІІ етапу виходжування новонароджених на 20 ліжок, відділення екстрагенітальної патології вагітних на 74 ліжка, операційно-реанімаційного, пологового блоку, гінекологічного блоку, консультативно-поліклінічного відділень на 90 відвідувань у зміну, приведення до нормативних санітарно-гігієнічних вимог приміщення клініко-діагностичної лабораторії.

Реконструкція орієнтовно триватиме 1,5 роки і вже у грудні 2014 року заплановано здати в експлуатацію відреконструйований сучасний перинатальний центр.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні вже відкрито 11 новітніх перинатальних центрів (Кіровоград, Київ, Житомир, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків, Полтава, АР Крим, Хмельницьк, Рівне, Луганськ). Метою проекту є зниження материнської, перинатальної смертності, дитячої захворюваності та смертності шляхом структурної реорганізації системи надання медичної допомоги жінкам під час вагітності, пологів, новонародженим дітям, підвищення рівня доступності та якості пологової допомоги, її безпечності та економічного використання ресурсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...