• Головна
  • На реконструкцію львівського перинатального центру необхідно 200 мільйонів гривень
17:00, 8 липня 2014 р.

На реконструкцію львівського перинатального центру необхідно 200 мільйонів гривень

Львівські чиновники кажуть, що таких грошей від держави годі й чекати.

Під час сьогоднішньої сесії Львівської ОДА обговорювали проблемне питання перинатального центру. А перший заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник запевнив, що за нинішніми цінами ремонт центру обійдеться в 200 мільйонів гривень, хоча спочатку кошторисна вартість складала 100 мільйонів гривень.

«Керівництво обласної адміністрації активно включилось у вирішення проблеми перинатального центру. Тільки з 3 квітня до 21 травня обласною адміністрацією було скеровано 8 листів у різні центральні органи виконавчої влади, а саме Президенту України, Кабінету Міністрів України, Міністерству охорони здоров’я,  Міністерству фінансів, Державній агенції з інвестицій та управління нацпроектами України. Ми звертались з питанням «Де взяти кошти на продовження будівництва центру і чи це реально?» В листах, які до нас надійшли від усіх органів центральної влади, фактично сказано одне і теж: «Коштів у державному бюджеті на перинатальний центр не буде і ви їх не чекайте», - розповів Йосип Ситник.

Як наголосив Йосип Ситник, враховуючи, що таких коштів з державного бюджету Львівщина не отримає, то є три напрямки вирішення проблеми.

«Перший – це законсервувати об’єкт. Другий - шукати кошти в обласному бюджеті, але знайти 200 млн. грн. навіть впродовж п’яти років для Львівщини теж нереально. Третій напрямок - шукати кошти на будівництво з нуля менших за обсягом об’єктів, які дозволять дати роботу тим фахівцям, які зараз тимчасово позбулись роботи. Також це дозволить розвантажити пологові будинки, які зараз є перевантажені», - сказав перший заступник голови Львівської ОДА, а також підсумував: «Проблема є серйозною, комплексною. Проект було закладено на декілька років для відмивання коштів на теренах Львівщини, але зірвався через Революцію Гідності».

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр свою роботу зупинив у вересні 2013 року через реконструкцію. Зараз понад 400 працівників центру без роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перинатальний центр
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...