• Головна
  • Олена Незабудка: я влаштовую у Львові ще один захід у вишиванках
10:55, 9 травня 2014 р.

Олена Незабудка: я влаштовую у Львові ще один захід у вишиванках

Скандально відома, Олена Незабудка, яка влаштувала «парад вишиванок» на честь дивізії «Галичина» 27 квітня розповіла в інтерв'ю  про те, що не збирається зупинятись на досягнотому і організовує ще один захід у вишиванках. 

Під час «параду вишиванок» Ви попросили вибачення у родичів Небесної сотні та журналістів. Ви дійсно відчуваєте за собою провину?

Ні, не відчуваю, нічого поганого не зробила, але вирішила вибачитись, у разі якщо чиїсь почуття зачепили, оскільки на меті не було когось образити. Нашою метою було не лише відзначення річниці створення 1 УД «Галичина», а й вшанування пам’яті всіх тих, хто загинув за волю України.

Як вважаєте, скандал із банером «Небесної сотні» був створений для того, аби Вас дискредитувати? 

Думаю люди, які були зацікавлені в тому, щоб парад не відбувся, просто зіграли на почуттях родички Богдана. Їй  наговорили багато неправди про організаторів параду, яку ми могли чути на телеканалі ЗІК. Відтак, коли вона прийшла, то була негативно до нас налаштована, мабуть повіривши, що ми проплачені ФСБ. Лише з поваги до сестри одного з Небесної сотні ми відмовились від банера, хоч не хотілось цього робити, оскільки й наші друзі є в рядах Небесної сотні, ми і наші побратими були на Євромайдані, тому я вважаю, що даний банер мав повне право бути розгорнутим.

Під час Маршу, Вас також звинувачували у тому, що  Галицьке братство 1-ої УД УНА “Галичина” не схвалило проведення параду вишиванок. Втім згодом цю інформацію спростували. Що відбулось насправді?

Є відповідна заява, де голова КУ і львівської станиці Галицького Братства Є. Куцик заявив, що підтримує парад вишиванок. У мене є навіть її копія.

Олена Незабудка: я влаштовую у Львові ще один захід у вишиванках, фото-1

Кілька років "Автономний Опір" був співорганізатором параду вишиванок. Чому цього року вони не підтримали парад?
Автономний опір  був співорганізатором параду до 2012 року включно. Приблизно рік тому «АО» відмовився від націоналістичної ідеології перейшов на ліву ідеологічну платформу, втративши при цьому свій авторитет і значну частину активного членства, і вже минулого, 2013 року і цього - 2014, Марш пройшов без їх участі.  

У львівських ЗМІ пишуть, що Ви підтримуєте дружні стосунки з Юрієм Михальчишиним. Це правда?

Юрій Михальчишин не чужа українському націоналізму людина. Він, перш за все, вуличний політик, і, ставши депутатом, не відцурався від націоналістичних рухів нашого міста. Тому заперечувати, що я його знаю не буду. Не один рік я відвідувала його лекції, на яких він знайомив нас із різноманітними політологічними та історичними темами. Наші львівські ЗМІ говорять про «надійні джерела», з яких вони черпають інформацію, буцімто я є помічником народного депутата. Це не правда.

На Вашу думку, «парад вишиванок» цього року у Львові пройшов успішно?

Він пройшов непогано. Звичайно такі конфлікти з людьми, які б, по-суті, мали б підтримати такі ініціативи є неприємними, але, марш пройшов без ексцесів, бійок та форс-мажорів, про які всі попереджали. У соціальних мережах бачила коментарі журналістів, де вони запевняли, наче це завдяки їм ми не пішли до пам’ятнику Т.Шевченку, але це не так. Таке рішення було прийняте за день до параду.

yu6Bzn4_uE8

Ваш наступний проект - патріотичний флеш-моб у вишиванках до Дня матері. Що цього разу чекати журналістам і львів’янам від Вас? 

Так, я влаштовую ще один проект у вишиванках і він присвячений Дню матері. Адже День матері - це свято матінки Природи, матері України та нашої земної матері, яка дала нам життя.
У цей день ми проведемо святковий флеш-моб у вишиванках. Ми пропонуємо зробити оригінальний подарунок для своїх матерів, долучившись до викладання живого слова "МАМА". 
Цією акцією ми продемонструємо не лише любов до своїх рідних матерів, а й покажемо єдність українського народу! Адже, що у Львові, що в Луганську у нас матір одна - це Україна.

На яку кількість учасників розраховуєте цього разу ?

Як завжди нам важко спрогнозувати точну кількістю учасників, оскільки ми збираємо людей через мережу Інтернет. Така акція проводитиметься вперше, тому ми не очікуємо на фурор. Сподіваємось сотня молодих людей прийде на захід.

Ви плануєте організувати парад вишиванок і наступного року? 

Звісно. Це вже традиція, яка існує з 2010 року. Тому ми робитимемо все можливе та неможливе, аби даний захід відбувався щороку і кожного разу на кращому рівні.

Довідка 032.ua

Тарасова Олена (Незабудка) студентка Правничого коледжу Львівського національного університету імені І.Франка. З 2006 по 2011 рр. була членом НСОУ «ПЛАСТ», займається допомогою діткам з сиротинців.

з 2010 року виступає організатором смолоскипного маршу пам’яті героїв, що загинули у бою під Крутами; параду вишиванок в день створення 1 УД «Галичина» - «Марш Величі Духу», організатор турніру зі змішаних єдиноборств «Серце Лева». Активістка націонал-екологічної організації «Рідна земля», яка організовує прибирання львівських парків, долучається до компанії проти вирубки українських лісів, веде інформаційну діяльність проти цирків з тваринами, хутра та вівісекції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Олена Незабудка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...