• Головна
  • Cукопілія , або У чемпіонаті камікадзе завжди один тур
Тема для обговорення
11:08, 27 квітня 2014 р.

Cукопілія , або У чемпіонаті камікадзе завжди один тур

Тема для обговорення

У каждого мгновенья свой резон,

Свои колокола, своя отметина.

Мгновенья раздают - кому позор,

Кому бесславье, а кому бессмертие

Останні події в Україні наводять на сумні думки про те, що частина українців, від простих людей і до самих еліт, з суїцидальним мазохізмом сьогодні пиляють сук, на якому сидять.

Рано чи пізно подібна сукопілія в результаті злагодженої роботи влади, місцевих еліт і частково не самих широких , але вельми активних народних мас призведе до логічного результату - хворобливого , а для деяких просто згубного падіння. Отримавши в результаті цього травми, не сумісні з нормальним життям, частина «сукопілов » захоче, звичайно, повернути свій сук на українське дерево життя, але, схоже, буде вже пізно. Спробуємо з'ясувати - чому?

 

Сукопіли «Донецької народної республіки»

Та частина людей, які щиро вважають, що створення незалежної держави на території Донбасу - «Донецької народної республіки» - призведе до швидкого і різкого підняття їх рівня життя, наївно вірять, що схід годує дармоїдів, які живуть на заході і в центральній Україні . Відштовхуючись від міфу, який ґрунтується частково на правдивої інформації про внесок Донбасу в загальноукраїнський ВВП, наявності в регіоні потужної індустрії, важкої промисловості та машинобудування , ці люди наївно вірять, що незалежність принесе процвітання . Спробуємо проаналізувати лише кілька загальновідомих цифр, що характеризують економіку регіону.

Те, що виробляє промисловість Донецької області , багато в чому призначене на експорт. Навіть у кризовому 2013-му регіон експортував продукції на 12,4 мільярди доларів США . Вироблена в області продукція прямувала в 141 країну світу.

Експорт до Російської Федерації , яка залишається найбільшим зовнішньоторговельним партнером області , знизився на 21 % і склав 2,4 млрд. доларів , або 19,7 % всіх валютних надходжень регіону.

Гарненько вдумайтеся в цю цифру, фанати «ДНР». Точніше краще в іншу , яка вийде завдяки нескладній арифметичній  дії - 100-19,7 = 80,3 .

Тобто 80,3 % донецького експорту йде НЕ до Росії.

У разі успішного здійснення проекту «Донецької народної республіки» нову країну на карті в кращому випадку визнають ті ж країни , що вже визнали Абхазію і Південну Осетію. Це - Росія , Венесуела , Нікарагуа , Науру і Тувалу .

Плюс , звичайно,  є , в тому , що молода держава «ДНР» значно заощадить на відкритті нових посольств , але мінус очевидний 4/5 донецького експорту накриється мідним тазом. І в першу чергу , це стосується таких експортоорієнтованих галузей , як металургійна та хімічна промисловість.

Ну , а сама сумна доля чекає вугільну галузь - оскільки державні шахти Донбасу позбудуться дотації з Києва в розмірі 13 міліардів гривень.

Не райдужними будуть і долі наших пенсіонерів. Донецька область за рахунок власних коштів сьогодні забезпечує 70 % виплати пенсій , а інші 30% дотуються з Києва.

Неважко уявити , що 1,4 мільйона донецьких пенсіонерів в разі колапсу економіки позбудуться і сьогоднішніх, безумовно, скромних пенсій.

Всі зарубіжні та українські банки, як це і відбулося в Криму, закриють свої філії. Російські ж банки, ризикуючи нарватися на серйозні санкції своїх західних кредиторів , побояться сюди приходити.

Вже сьогодні на ринку нерухомості в Донецькій області практично не відбуваються угоди. Щоб продати терміново квартиру, власники повинні зробити для покупця величезні знижки. Охочих купити квартиру в невизнаній державі з невизнаними правами власності буде і того менше.

І коли це станеться , захоплювати адмінбудівлі в «Донецькій народній республіці» вже підуть інші люди, і, не виключено , що їх суд над тими, кого вони вважатимуть винними у своїх нещастях , буде швидкий і страшний.

І навіть ті , хто сьогодні вважає себе ляльководом  «народних губернаторів », завтра в кращому випадку збережуть свої життя, але не статки . Тому що у різко зубожілого народу найбільший приплив ентузіазму викликає гасло « грабуй награбоване».

 

Сукопіли , що бажають позбутися від Донбасу

На західній і центральній Україні все більше прихильників набирає ідея одним махом позбутися розкольників . Мовляв , хочуть жити самостійно і прокидатися під гімн «ДНР» чи Росії - і скатертиною дорога.

Ці люди, що думають, що таким чином відпиляли від життєстійкого древа України сухі та негідні гілки, дуже сильно помиляються.

Картинки з Донецька і Слов'янська можуть створити ілюзію, що мало не все населення області мріє про від'єднання.

Погодитися з від'єднанням «ДНР» - це значить зрадити тих 75-80% жителів Донецької області , які , за даними останніх соцопитувань , хочуть жити в єдиній Україні .

А з решти 20 відсотків багато задурманити Кісільов -ТВ і бояться міфічних «бандерівців» і «Правого сектору» , яких живцем ніколи в очі не бачили.

Це втрата 12 % ВВП України і п'ятої частини всього експорту країни , а відповідно і валютних доходів країни.

І , звичайно ж , ті наївні люди, які вважають, що «зелені чоловічки», розквартировані в Донецькій області , не підуть далі , глибоко помиляються. Бо вже сказано господарем Кремля , що «Київ - мати міст руських» , а « Новоросія» , куди входить вся Україна, була більшовиками помилково передана «штучній державі».

Так що на сьогодні іншого виходу в українського патріота , як змусити в Києві не оголошувати кожен день про активно - пасивні фази АТО, а робити так, щоб терористи були знешкоджені , а простий народ не турбувався, що до нього прийдуть «бандерівці» наводити свої порядки .

 

 

Сукопілія путінської Росії

Кошмар , в який занурилася сьогодні Україна, лихо, на жаль, зовсім не стихійне. Без тіні перебільшення можна сказати, що давній задум Володимира Путіна про збирання «руських земель» та покарання неслухняної  України поки успішно здійснюється. Вибух шовінізму та ейфорії,   яка охопила більшу частину населення Росії, здавалося, забезпечив Путіну довічне і безтурботне правління. Росіяни не розуміють , що вони потрапили в український капкан, а анексія рано чи пізно вдарить бумерангом по самій Росії.

У Росії гордовито поглядають на санкції Заходу зверхньо , і абсолютно марно . Завтра їх життя стане гірше, впаде купівельна спроможність рубля, виросте інфляція, західні інвестиції зникнуть з Росії назавжди. Спільні підприємства з західним капіталом почнуть потихеньку закриватися. США перемогли велику державу Радянський Союз без єдиного пострілу, домовившись з Саудівською Аравією про різкий обвал цін на нафту і втягнувши в ході спецоперації ЦРУ СРСР в непопулярну афганську війну. Навіть російський військово -промисловий комплекс досить залежний від західних санкцій. За даними головреда «Еха Москви» Олексія Венедиктова , «якщо говорити про ракетно- космічні корпорації , 70 % комплектуючих - американські  і  18-20 % - європейські ».

Російський ведмідь сьогодні кинувся в обійми китайської панди, але його там коли-небудь задушать. У найближчі роки Росія, втративши всі ринки на Заході, буде приречена стати сировинним придатком Китаю. Газ великому південному сусідові Росії доведеться продавати втричі - вдвічі дешевше , ніж до Європи , по 150-160 доларів.

Процес економічного закабалення Росії Китаєм відбуватиметься, звичайно, довго, роками. Ну , а потім, вже Китай в будь-який зручний для себе момент зможе обвалити економіку Росії під слушним приводом. І коли в країні почнеться економічний колапс , де-небудь у Владивостоці і Благовєщенську на складені народом барикади з покришок вилізе людина з розкосими очима і скаже « У мене є наказ стати народним мером. Наша вимога - референдум про незалежність Далекого Сходу і Сибіру і китайський другий державний». А вже китайські зелені чоловічки , ставши за жінками і дітьми, зроблять так , щоб на референдумі всі проголосували як треба.

 

  Зупинимо чемпіонат камікадзе

І прості люди , і політики, і держави , і народи періодично постають перед доленосним вибором , перебуваючи на черговій розвилці історії. Нам залишається тільки гадати , що було б, якби в 1917 році  тимчасовий уряд заарештував Володимира Леніна , а в 1933 -му старий фельдмаршал Гіндербург не призначив новим канцлером Німеччини Адольфа Гітлера. Дійшов би світ до Другої світової , якби в 1938 році Чехословаччина відмовилася виконувати ганебні Мюнхенські угоди ?

Іноді долі цілих народів і мільйони життів залежать від того, що конкретні люди вирішують  сьогодні і зараз. У кожного в цій драмі історії є своя , ще ніким не написана роль. Спільними зусиллями українці на заході , сході та в Києві ще можуть зупинити цей чемпіонат камікадзе , в який втягнули сьогодні Україну. Втім, в «Стране восходящего солнца» пілотів «божественного вітру» , що направляли свої літаки на ворожі авіаносці , досі з вдячністю згадують нащадки. Адже вони були їх героями , свідомо йшли на загибель заради своєї країни. Камікадзе , які ведуть свою країну до руйнування , будуть прокляті нащадками. Поки ще є вибір , кожному судилося зробити його самому.  І вже від прийнятого рішення сьогоднішні «весенние мгновения»  роздадуть «кому бесславье , а кому - бессмертие ».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Путін #ДНР #захід
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...