• Головна
  • Вода буде: бомбосховище Львівводоканалу захистить 150 працівників у випадку війни (ВІДЕО)
11:03, 9 квітня 2014 р.

Вода буде: бомбосховище Львівводоканалу захистить 150 працівників у випадку війни (ВІДЕО)

Львівводоканал запросив на екскурсію до свого бомбосховища.

 «У випадку надзвичайного стану, включається електрична сирена – сигнал «Увага всім». Відразу збирається ланка з обслуговування захисної споруди, щоб там було повітря, електрика, вода і, звісно, щоб працювала каналізація. Після того перевіряють усіх людей, які заходять у захисну споруду. Захисна споруда ЛМКП «Львівводоканал» поміщає 150 людей, тобто найбільш працюючу зміну (137 людей). Час приведення захисних споруд у робочий стан – 12 годин з моменту отримання сигналу. Споруда може захистити від прямого попадання вибухового пристрою. Для обслуговування захисної споруди «Львівводоканалу» ми зробили тут спортивний зал.

У разі, якщо люди перебуватимуть тут більше 3 діб, є господарська кімната. Приготовані харчі на 72 години. Крім води, яку використовують у нашій водопровідній мережі, є запасні бази, з розрахунком на одну людину – 10 л води на добу. Є 2 туалети. Вентиляційна камера передбачає 3 вентиляційні установки – для того, щоб люди могли нормально дихати. Крім того, у споруді є кімната медичного персоналу», - розповів начальник служби надзвичайних ситуацій ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Газда.

Як повідомили 032.ua у прес-службі Львівської міської ради, 50% бомбосховищ львівських підприємств розвалені.

Загалом у Львові є 150 захисних споруд, відтак не усі вони виконають свою функцію у випадку необхідності. А деякі використовують за іншим призначенням.

«Захисна споруда призначена для збереження людей працюючої зміни. Таких захисних споруд у Львові є більше 150. Споруди придатні на всіх підприємствах, які працюють. Наприклад, такий об’єкт, як ЛАЗ, розбомблений, тому шість його захисних споруд також розбомблені. Захисні споруди готові для збереження людей працюючої зміни. При оповіщенні особливого періоду працівники ЛМКП «Львівводоканал» будуть працювати позмінно цілодобово, щоб забезпечувати місто продукцією. Зміна, яка буде відпочивати, перебуватиме у захисних спорудах. Майже 50% захисних споруд підприємств міста є розвалені. Ті підприємства, які працюють, використовують захисні споруди у різних цілях, щоб зберегти їх», - повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівводоканал #бомбосховище
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...