• Головна
  • Прошу, не називайте кримчан біженцями, - представник ООН до львівських журналістів (ФОТО)
17:46, 25 березня 2014 р.

Прошу, не називайте кримчан біженцями, - представник ООН до львівських журналістів (ФОТО)

Регіональний представник управління верховного комісара ООН у справах біженців Андрисек Олдріх у Львові закликав представників ЗМІ в своїх повідомленнях не називати біженцями жителів Криму.

За словами Андрисека Олдріха, ці люди не є біженцями, хоча їх так називають, бо вони змушені втікати внаслідок некомфортного проживання. «Ці люди втікають, бо не згодні міняти свої паспорти на російські, деяким з них погрожують. Але всі ці люди – українці, які просто переїжджають з однієї частини країни в іншу, шукаючи там захисту. І в цей час їм потрібно допомагати саме як українцям», – сказав представник Організації Об’єднаних Націй.

Зі свого боку начальник Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Мирослав Скиба підтвердив, що жителів Криму, які приїхали на Львівщину для тимчасового проживання, насправді не можна назвати біженцями навіть з огляду на норми законодавства. Оскільки для отримання статусу біженця потрібно дотриматись певних юридичних процедур.

Прошу, не називайте кримчан біженцями, - представник ООН до львівських журналістів (ФОТО), фото-1

Також Мирослав Скиба повідомив, що на сьогодні до їхньої служби на Львівщині з «внутрішніми» (зняття/постановка з/на реєстрацію, видача паспортів, тощо) питаннями звернулися майже 80 громадян і кожне із звернення у службі розглядають індивідуально. 44 громадянам видано закордонні паспорти, у 20 випадках проведено «вклейки» фотографії їхніх дітей.

«Загалом за останніх два місяці статус біженців було надано чотирьом громадянам – двом росіянам, а ще двом – громадянам Сирії і Судану. За отриманням такого статусу звернулась одна сім’я з Криму, якій ми надали консультації та вирішуємо це питання», – зауважив Мирослав Скиба, а також додав, що зараз на рівні МЗС потрібно вирішувати питання, щоби Генеральні консульства, які є у Львові, змогли видавати візи громадянам з Криму. 

Нагадаємо, сьогодні, 25 березня, у Львові відбулася зустріч голови Львівської обласної ради Петра Колодія, голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Сех, начальника Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василя Мартиняка, начальника Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Мирослава Скиби з радником з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Дмитром Плечком та регіональним представником управління верховного комісара ООН у справах біженців Андрисеком Олдріхом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#крим біженці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...