• Головна
  • Львівський виш спробує «відвоювати» свою базу в окупованій Алушті
10:00, 25 березня 2014 р.

Львівський виш спробує «відвоювати» свою базу в окупованій Алушті

У Львові відбулась позачергова конференція трудового колективу Національного університету «Львівська політехніка». Делегати розглянули низку актуальних питань життєдіяльності Університету, а також суспільно-політичну ситуацію в Україні.

За табір нам потрібно поборотися!

Завершальна частина виступу стосувалася небезпеки відторгнення навчально-оздоровчого табору «Політехнік-1» в місті Алушта та необхідності матеріальної компенсації державного майна, яке є в користуванні Львівської політехніки на території Криму. Нагадаємо, що ця база відпочинку діє від 1956 року. Вона складається з 22 об’єктів, балансова вартість яких становить майже 40 мільйонів гривень, не враховуючи вартості землі. Щороку цей відпочинковий об’єкт приносив у бюджет університету понад 3 мільйони гривень.

Директор відпочинкової бази «Політехнік-1» Микола Бродський, який наголосив: «За табір нам потрібно поборотися!». Промовець послався на прецедент, який трапився в 1991 році, коли було проголошено незалежність України. Тоді декілька московських ВНЗ зберегли в Алушті свої бази. Але навряд чи російські агресори братимуть такі приклади до уваги. Делегати конференції вирішили звернутися до Міністерства освіти і науки України з проханням включити табір у Алушті до переліку тієї державної власності, яку уряд захищатиме у міжнародних арбітражних судах, передає прес-служба "ЛП"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Алушта #Львів #Політехніка
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...