• Головна
  • На Львівщині демонтували пам’ятник Кутузову (ФОТО)
12:00, 4 березня 2014 р.

На Львівщині демонтували пам’ятник Кутузову (ФОТО)

В Бродах тепер немає погруддя Михайла Кутузова. Таке рішення запропонували свободівці ще 10 грудня під час сесії Бродівської міськради.

Про це повідомила голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна.

Читайте також: У Львові активісти хочуть самостійно повалити Монумент Слави

Відтак, 24 лютого пам’ятник Кутузову зняли. А у Бродівській міській раді повідомили, що пам’ятник забрали із центру Бродів, але ще не вирішили куди саме перенесуть.

Читайте також: Монумент Слави у Львові хочуть демонтувати та зробити експонатом музею «Територія терору»

За інформацією місцевих каналів, під час демонтажу монументу, депутати та мешканці вигукували «Слава Україні!» та «Героям слава!».

А новий губернатор Львівщини Ірина Сех повідомила, що Бродівська міська рада може передати погруддя Кутузова Росії. Про це вона заявила, коментуючи повідомлення МЗС Росії, в якому міністерство висловлює обурення демонтажем пам'ятника.

"Як депутат-мажоритарник я звертатимуся до Бродівської міської ради, аби вона розглянула можливість передачі погруддя Кутузова до РФ. Якщо, звичайно, російська сторона забажає забрати цей пам'ятник", - зазначила народний депутат.

Водночас вона заявила, що в демонтажі пам'ятника немає ніякого "свавілля" і "варварства", як про це каже МЗС Росії. "Це погруддя не належить до реєстру пам'яток, воно не має ні історичної, ні художньою цінності. Окрім того, його не повалили, не знищили, а акуратно демонтували і перевезли на територію комунального підприємства. Вчинили так, виконуючи рішення міської влади, яка таким чином відреагувала на ініціативу політв'язня, авторитетного громадського діяча Ігоря Калинця. Крім того, громада пропонує встановити на цьому місці пам'ятник Героям Майдану, який матиме значно важливіше виховне значення для студентів коледжу, біля якого досі стояв Кутузов", - зазначила Ірина Сех.

В Інтернеті люди коментують подію так: 

На Львівщині демонтували пам’ятник Кутузову (ФОТО), фото-3

Фото: ZIK

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кутузов #пам'ятник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...