• Головна
  • «Підготовка до Євробаскету-2015 триває згідно з планом», - директор турніру
14:00, 8 лютого 2014 р.

«Підготовка до Євробаскету-2015 триває згідно з планом», - директор турніру

Завершено підготовку майже 50 операційних концепцій та програм.

ФІБА-Європа, Федерація баскетболу України і Місцевий оргкомітет (МОК) Євробаскет-2015 ведуть планомірну роботу з підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловіків, що відбудеться в Україні у 2015 році. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Організація турніру проходить у відповідності до підготовленої оргкомітетом концепції. ФІБА-Європа, Національна федерація баскетболу та МОК «Євробаскет-2015» планують і проводять усі заходи, передбачені підготовчим етапом до Турніру. Одним з них стало жеребкування 2-го кваліфікаційного раунду Євробаскету-2015, яке відбулося 3 лютого в Барселоні. Там же пройшло обговорення та затвердження концепції фінального жеребкування, яке відбудеться наприкінці цього року і збере в Києві всю баскетбольну еліту Європи», - розповів Директор турніру Маркіян Лубківський.

За словами Маркіяна Лубківського, завершено підготовку майже 50 операційних концепцій та програм, серед яких концепції організації матчів, безпеки, транспорту, програми залучення волонтерів, продажу квитків, співпраці з містами-господарями турніру, тощо. Підписані угоди про проведення турніру зі Львовом та Дніпропетровськом, на черзі Донецьк, Харків, Одеса і Київ. В рамках підготовки до Євробаскету-2015 в Україні у 2013 році розпочато будівництво семи багатофункціональних арен в Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові. Вже за кілька тижнів стартуватиме програма «Друзі Євробаскету-2015». Навесні відбудеться презентація талісману турніру.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков зазначив, що Україна вдруге поспіль отримала право провести юнацький чемпіонат Європи з баскетболу. Цього року у Донецьку відбудеться U18 Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків (дивізіон B). Нагадаємо, що у серпні 2013 року Україна успішно провела U16 чемпіонат Європи з баскетболу, який ФІБА Європа визнала кращим за всю 40-річну історію його існування. Чемпіонат U16 запалив нових юних зірок баскетболу, в тому числі і українських.

Олександр Волков також підкреслив, що чутки щодо позбавлення України права на проведення турніру не мають під собою підґрунтя.

«Тут, швидше за все, замішана якась політична складова, заснована на подіях в Україні. Люди цим користуються, фантазують і викидають в інформаційний простір не правдиву інформацію», - сказав глава ФБУ. «Звичайно, у ФІБА цікавляться подіями в Україні, співчувають та розуміють, що все непросто. У нормальній відкритій бесіді керівники ФІБА попросили нас дати їм сигнал, якщо ми відчуємо проблему з проведенням Євробаскету-2015. Звичайно, ситуація не проста, але ніяких проблем в плані проведення чемпіонату Європи не відбулося», - зазначив Олександр Волков.

Маркіян Лубківський підкреслив, що МОК «Євробаскет-2015», як структура, уповноважена ФІБА-Європа на організацію Турніру в Україні, знаходиться на щоденному контакті з офісом в Мюнхені.

«Так, ми ведемо моніторинг будівництва арен, так, ми обговорюємо і аналізуємо події в Україні, але ми ніколи не торкалися питання перенесення Турніру чи зміни його формату. Цього питання немає на нашому порядку денному. Але очевидним є й те, що у ФІБА-Європа сподіваються на прискорення процесу створення спортивної інфраструктури для Турніру, як і на якнайшвидше врегулювання політичної ситуації в країні, яка прийматиме наступний чемпіонат Європи з баскетболу», - зазначив Маркіян Лубківський.

Довідка

В рамках підготовки до Євробаскет-2015 також розпочато капітальний ремонт та реконструкцію 2-х палаців спорту - Київського та «Метеор».

Для будівництва шести тренувальних баз (Київ, Одеса, Дніпродзержинськ, Макіївка, Львів, Харків) відведено земельні ділянки. 5 об’єктів вже отримали експертизу проектно-кошторисної документації (проектно-кошторисна документація бази Києва ще розробляється). На 4-х об’єктах вже завершені підготовчі роботи (крім Києва та Львова). На базі в Дніпродзержинську розпочато будівельні роботи.

Також триває робота на 3-х тренувальних комплексах олімпійської підготовки (Феодосія (Крим), м. Тисовець (Львівської обл.), смт. Козин (Київської обл.) Тривають роботи зі зведення 2-х терміналів та злітно-посадкових смуг в Одесі та Дніпропетровську.

На поточний 2014-й рік заплановано ряд ключових публічних заходів в рамках підготовки до Євробаскету-2015. Серед них - презентація офіційного Талісману та Слогану Євробаскету–2015, проведення Чемпіонату України з міні-баскетболу (для дітей до 12 років), Чемпіонат України з баскетболу 3х3, підготовка та проведення Чемпіонату Європи серед чоловіків у віковій категорії 18 років (U18, м. Донецьк), проведення жеребкування Фінальної частини Євробаскету-2015, старт продажу квитків на Євробаскет-2015 та інше згідно з Концепцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...