• Головна
  • Отруйні кури-гриль були у супермаркеті «Арсен» на проспекті Чорновола
09:11, 29 жовтня 2013 р.

Отруйні кури-гриль були у супермаркеті «Арсен» на проспекті Чорновола

17 осіб госпіталізовані після вживання курей-гриль, придбаних у супермаркеті «Арсен», що на вул Чорновола у Львові. Про це у коментарі «Львівському порталу» розповіла головний спеціаліст головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олена Баворовська.

За її словами, у період з 23 по 26 жовтня в супермаркеті «Арсен» люди придбали кури-гриль, спожили їх, внаслідок чого потрапили до лікарні.

Читайте також: У львівському «Арсені» біля прилавків гуляють … голуби 

«На сьогодні 17 осіб, які споживали ці кури, і всі вони госпіталізовані. Частина з них госпіталізована до нашої інфекційної лікарні, а частина в Самборі», - розповіла вона. Попередній діагноз, з яким люди потрапили до лікарні – харчова токсикоінфекція.

«У хворих взяли аналізи. Заключний діагноз буде винесений лише після результатів лабораторних досліджень за кілька днів», - зазначила Олена Баворовська.

Головний спеціаліст головного управління Держсанепідслужби у Львівській області також додала, що наразі спеціалісти з СЕС проводять в «Арсені» перевірку – беруть проби з харчових продуктів, зі змивів, а також обстежать весь персонал.

Як відомо «Львівському порталу», окрім цих 17 людей від курей-гриль із вищезазначеного супермаркету постраждало ще як мінімум п’ятеро чоловіків.

Зокрема, дружина одного з них - Людмила Томашевська сьогодні на своїй персональній сторінці на Фейсбук написала: «Не люблю таких початків тижня. Але, нема на то ради. Отож, розказую реальну історію. Щоб всі ми були обережними. У Львові п`ятеро людей отруїлися куркою із супермаркету... Потрапив у цю "фартову" п`ятірку і мій чоловік. В четвер він і ті решта четверо їхали закордон. Перед дорогою зайшли у "прекрасний" супермаркет "Арсен" на Чорновола і купили курячі стегенця гриль. Ну пахнуть вони звабливо, тому і не втримались від "смакоти". І тут почалося... За годину після обіду (а всі 5 їли тільки стегенця) - у всіх діарея, тошнота і скаче температура. Українці народ витривалий, закидались активованим вугіллям і поїхали, бо ж дорога давно запланована. У ніч з п`ятниці на суботу (а це вже було не в Україні, а закордоном) мій чоловік мав температуру під 40, а також всі вище перелічені симптоми. Ледве прийшов до тями... У всіх решта - теж температура, але не така висока. Повертаються на рідну землю сьогодні - усі з температурою (благо не під 40), і з рештою ознак отруєння. Чоловік одразу піде в лікарню, здавати аналізи. Напевно, під капельницю. Але - радьте, що в цій ситуації можна зробити - чеку у нас звісно нема, що купували курку саме в "Арсені", довідка із закордонної лікарні - теж відсутня. Але отруїлися стовідсотково куркою з "Арсену"!».

Л. Томашевська також повідомила у себе на сторінці, що за попереднім діагнозом люди заразились сальмонельозом

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,43
EUR
42,85
42,93
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...