• Головна
  • Сьогодні у армію пішли пів сотні юнаків. Матері проводжають синів із сльозами на очах (ФОТО)
21:16, 10 жовтня 2013 р.

Сьогодні у армію пішли пів сотні юнаків. Матері проводжають синів із сльозами на очах (ФОТО)

Сьогодні, 10 жовтня , на обласному збірному пункті Львівського обласного військового комісаріату відбулася урочиста відправка 50 юнаків до лав Збройних Сил та інших військових формувань України. Проводжали хлопців під музичний супровід військового оркестру 80 окремого аеромобільного полку, а на урочистому мітингу традиційно виступили представники обласної державної адміністрації, громадських та ветеранських організацій

Загалом, цієї осені з Львівщини на строкову військову службу має відбути загалом 600 осіб. Про це інформує Медіа-центр МОУ Львів.

IMG_3969

 

Про це під час брифінгу повідомив Львівський обласний військовий комісар полковник Володимир Щур. З них, 375 чоловік, служитиме у військових частинах видів Збройних Сил України – у підрозділах Сухопутних військ, Повітряних сил та у берегових частинах Військово-морських сил України. Ще 150 юнаків служитимуть у частинах та підрозділах Внутрішніх військ МВС. 75 мешканців Львівщини поповнять лави військових підрозділів Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури тощо.

IMG_3973

 

Остання в історії Збройних Сил України призовна кампанія стартувала 1 жовтня. Військовий комісар відзначив, що саме із цього дня розпочали свою роботу районні призовні комісії. Ці установи безпосередньо відбиратимуть громадяни України віком від 18 до 25 років на строкову військову службу.

IMG_3981

 

"Основною особливістю призову юнаків на строкову військову службу цієї осені можна назвати територіальний принцип комплектування військових частин та підрозділів", – розповів полковник Володимир Щур. "Це означає, що мешканці Львівщини служитимуть у західному регіоні України. Або на території самої Львівської області, або у сусідніх із нею. Аналогічний принцип розподілу призовників стосуватиметься й інших територіальних утворень держави".

IMG_3990

 

Військовий комісар відзначив, що призовний ресурс області складає понад 25 тисяч юнаків. Саме стільки хлопців планується викликати для здійснення відбору на призовні комісії. Відібрати з такої кількості 600 придатних до військової служби кандидатів – проблеми не становить. Це, фактично, один юнак з двадцяти п’яти можливих. Зважаючи на незначні обсяги призову, можна стверджувати, що в теперішню та наступні призовні кампанії до війська підуть практично ті юнаки, які особисто виявили бажання служити та мають до цього хист. 

IMG_3998

 

IMG_4010

 

IMG_4050

 

IMG_4081

 

IMG_4091

 

IMG_4116

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...