• Головна
  • Міжнародне Товариство Максиміліяна Кольбе вшанує жертв тоталітарних режимів у Львові
20:07, 10 жовтня 2013 р.

Міжнародне Товариство Максиміліяна Кольбе вшанує жертв тоталітарних режимів у Львові

11 жовтня представники Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе, членами якої є громадяни здебільшого Німеччини, а також Польщі, Ірландії, Італії, Боснії і Герцеговини та України, вшанують пам’ять жертв тоталітарних режимів у Львові. Молитовні відправи за участі громади міста очолить духовенство Греко-Католицької і Римо-Католицької церков

Програма розпочнеться о 14:30 з відвідин Національного музею-меморіалу жертв тоталітарних режимів «Тюрма на Лонцького». Директор музею д-р Руслан Забілий ознайомить гостей з трагічною історією нацистського та комуністичного режимів на теренах України і розповість про роботу музею.

О 17:00 на території музею-меморіалу відбудеться панахида за невинно убієнними, яку очолить єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Венедикт (Алексійчук). Опісля учасники зустрічі здійснять поминальне паломництво «дорогою смерті» від колишньої тюрми на Лонцького до львівської Цитаделі, на теторорії якої в час війни був розташований концтабір Stalag-328. Тут біля пам’ятного хреста вшанують загиблих молитвою «Отче наш», яка прозвучить різними мовами.

Закінчиться перший день візиту європейських гостей дискусією за круглим столом «Проблема спадщини тоталітаризмів і Другої світової війни в Україні» за участі проф. Ярослава Грицака, Олександра Зайцева, Тараса Возняка. Модеруватиме зустріч проректор УКУ Мирослав Маринович.

Наступного дня, в суботу, відбудеться чергове засідання Дорадчої ради міжнародного Товариства Максиміліяна Кольбе.

Організатори заходу – Товариство Максиміліяна Кольбе, Інститут релігії і суспільства Українського католицького університету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...