• Головна
  • Офіційним символом «Карпат» став Червоно-чорний прапор
16:31, 9 жовтня 2013 р.

Офіційним символом «Карпат» став Червоно-чорний прапор

Як відомо, на трибунах стадіону «Україна», домашньої арени «Карпат», окрім традиційних зелено-білих прапорів та державних синьо-жовтих в уболівальників львівської команди в особливій пошані червоно-чорні кольори, що символізують вшанування героїв, пам’ять про їхні звитяги, безмежну волю до боротьби та перемоги. Про це йдеться на офіційному сайті «Карпат».

Водночас, як засвідчили події минулого місяця, чи не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів опинились ледь не поза законом. Національна Федерація називає «інцидентами» розгортання червоно-чорних прапорів, вигуки «Бандера, Шухевич – Герої України!», скандування «Свободу чесним!» тощо, вбачаючи у цьому імовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій.

За таких обставин, коли певні сили намагаються змусити вболівальників ходити на футбольні матчі сірим безмовним строєм, ФК «Карпати» не може і не має права закривати на оце очі. Віднині червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу у символіці футбольного клубу «Карпати», тож його поява на трибунах під час матчів «левів» буде вітатися ще палкіше.

Нагадаємо, що червоно-чорні барви використовувалися львів’янами у сезонах 1996/1997 років, також футболісти «Карпат» одягали червоно-чорну амуніцію на фінал Кубка України у 1999 році, коли грали проти київського «Динамо». Нарешті, у 2010 році кольори повернулися у вигляді резервної форми ФК «Карпати». А вже з наступного чемпіонату червоно-чорна смугаста форма нарівні із зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями «Карпат» - зараз саме триває робота над дизайном та виготовленням такого комплекту форми.

Для тих же, хто вважає використання патріотичної символіки «політикою», якій не місце на трибунах, повідомляємо: така атрибутика аж ніяк не суперечить спортивному характеру змагань, а навпаки створює відповідний настрій серед глядачів, націлює гравців на боротьбу, прищеплює патріотизм до рідної землі, повагу до самоідентичності , національної пам`яті, цим лише підсилюючи вагу місії футболу як потужного соціального явища.

«Наш клуб ніколи і за жодних обставин не відмовиться від того, чим пишалися наші діди і батьки, а тепер пишаємося ми, галичани – нашою самобутністю, етнічним колоритом, незламним духом боротьби. Героям – слава!», - йдеться на сайті. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...