• Головна
  • З понеділка у Львові буде ряд виставок гутного скла
12:48, 4 жовтня 2013 р.

З понеділка у Львові буде ряд виставок гутного скла

7 жовтня у Львові розпочинається 9 Міжнародний симпозіум гутного скла. Симпозіум триватиме до 14 жовтня у Львівській національній академії мистецтв. Участь у заході візьмуть художники, мистецтвознавці та представники навчальних закладів Європи, США, Мексики, Японії, України.

Цьогорічний симпозіум матиме освітнє значення через те, що художники та майстри працюватимуть на базі навчально-виробничих майстерень кафедри художнього скла ЛНАМ.

У програмі заходу заплановані презентації, лекції для студентів, майстер-класи, виставки та інші культурно-мистецькі заходи.

Мешканці та гості міста матимуть змогу відвідати ряд виставок у музеї скла, що відбудуться в рамках симпозіуму. Свої роботи представлять такі відомі майстри, як Індре Стульгайте-Крюкієне та Ремігіюс Крюкас, чиї творчі роботи показують на виставках та симпозіумах Литви, Німеччині, Росії, США, Чехії, Польщі та України.

Довідка

Міжнародні симпозіуми гутного скла проходять у Львові починаючи з 1989 р. раз на три роки. У симпозіумах взяли участь понад 200 художників з 29 країн. Кожен з учасників має змогу працювати біля гутних печей з бригадою висококваліфікованих майстрів-гутників. За результатами роботи відбувається виставка, а кожен учасник залишає роботу в дарунок місту. Колекція унікальних робіт відомих художників з усього світу налічує понад 300 одиниць.

 У світі існує лише декілька музеїв, які володіють колекцією таких відомих художників-склярів сучасності, проте у жодному з них не зберігаються роботи, виконані авторами у тому ж місці підчас мистецьких форумів.

Музей скла у Львові знаходиться у самому серці старого міста на пл. Ринок, навпроти ратуші. Музей розміщений у підвалах Палаццо Бандінеллі, збудованого у XV ст. Експозиція музею складається з двох частин - історичної, де представлене скло з І-ХХ ст. і сучасної, на якій виставлені авторські роботи учасників Міжнародних симпозіумів гутного скла.

В одному з залів створено також імітацію робочого місця біля гутної печі, де відвідувачі можуть ознайомитися з процесом видування та обробки скла та відчути дух гути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...