• Головна
  • Опалювальний сезон в Україні може початися раніше через похолодання
08:40, 26 вересня 2013 р.

Опалювальний сезон в Україні може початися раніше через похолодання

У тих регіонах, де середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні 8 ° С, опалювальний сезон може початися раніше. Про це заявив віце -прем'єр- міністр України Олександр Вілкул на виїзній колегії Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово -комунального господарства України в Івано –Франківську.

 Як повідомили УНІАН у прес - службі віце -прем'єра, на виїзній колегії керівництво Мінрегіону та областей доповіли віце - прем'єру про стан підготовки до нового опалювального сезону.

 Як зазначив Вілкул, «цього року підготовка до зими і нового опалювального сезону має два ключових напрямки. Перше - це підготовка об'єктів ЖКГ та отримання ними актів та паспортів готовності. Друге - це впровадження енергозберігаючих технологій. До початку опалювального сезону залишилися лічені дні. За завданням уряду до 1 жовтня мають бути готові усі об'єкти житлово -комунального господарства. Всі акти та паспорти готовності мають бути підписані відповідними інспекціями».

За словами Вілкула, «підготовчі роботи у країні виконані вже на 98%. Відповідно до законодавства, опалювальний сезон може розпочатися не 15 жовтня, а раніше, якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні плюс 8 градусів Цельсія. Тому на сьогоднішній день вже на перший план виходять роботи щодо заповнення теплоносієм систем опалення та теплових мереж. Місцеві органи влади повинні активізувати взаємодію з Гідрометцентром і підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону».

 За інформацією з регіонів, готові до зими більше 201 тисячі житлових будинків (це 98,3 % запланованого). З них паспорти готовності є у 200 тис. 215 будинків. Тобто, у 99,6 % від фактично підготовлених, або 97,9 % від запланованого. Вілкул зазначив, що тільки за наявності підписаних актів та паспортів готовності об'єкт вважається готовим до опалювального сезону. За його словами, завдання цього опалювального сезону - скорочення споживання природного газу підприємствами ЖКГ на 5%.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...