• Головна
  • У Львові ще до початку опалювального сезону – постраждало 100 осіб від отруєння чадним газом
14:34, 25 вересня 2013 р.

У Львові ще до початку опалювального сезону – постраждало 100 осіб від отруєння чадним газом

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, від початку року у Львові вже трапилося 31 випадок отруєння людей чадним газом, постраждало 64 особи, 26 із них діти. На жаль, трапилось і два смертельних випадки.

«Ми наближаємось до опалювального сезону, для когось це радість, для когось - головний біль, бо вже за минулий тиждень зафіксовано три факти отруєння чадним газом, і найгірше, що постраждало троє дітей. Взагалі за цей рік вже трапився 31 випадок, постраждало 64 людини, з них 26 дітей. Було також і два смертельних випадки від отруєння чадним газом.

Порівняно із таким же періодом минулого  року ситуація суттєво покращилась, приблизно на 20%. Минулого року за цей період було 56 випадків, з них постраждалих було 86, 21 дитина і 8 смертей. Але сказати, що це добре не можна, бо є жертви, є трагедії, а це ще навіть не опалювальний сезон», - каже Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Аби вберегти себе від нещасного випадку, слід постійно перевіряти справність усіх газових приладів. На жаль, часто мешканці нехтують законом та нормами і самовільно встановлюють такі прилади.

«Перш за все, ми працюємо і стараємося вберегти людей від нещасного випадку. В минулому році ми відключили 2 тис. газових приладів, які самовільно встановили, в цьому році таких прикладів вже півтори тисячі. Люди вже почали думати, звертаються до нас з відповідними заявами і далі ми це все оформляємо, як належно. За відсутність тяги торік було припинено подачу газу до 540 абонентів, в цьому році таких є 520. Несправного обладнання торік було 550 приладів, в цьому році вже є 700 приладів», - розповів Павло Сербан, начальник газового господарства м. Львова ПАТ «Львівгаз».  

Довідка

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...