• Головна
  • Українка намалювала воду та підкорила малюнком Нью-Йорк (ФОТО)
16:35, 20 вересня 2013 р.

Українка намалювала воду та підкорила малюнком Нью-Йорк (ФОТО)

18 вересня в Нью-Йорку відбулася урочиста церемонія нагородження переможців 22-го Міжнародного конкурсу дитячих малюнків, організованого програмою ООН з навколишнього середовища (UNEP) і Bayer на тему «Вода: джерело життя. Звідки вона береться?».

Prize-Yevgeniya Zakharchuk

 

 Організатори конкурсу визначили по одному переможцю серед учасників з Африки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Західної Азії, Європи, Латинської Америки та країн Карибського басейну, Північної Америки. Цього року в конкурсі взяли участь майже 700 000 дітей із 110 країн. Критеріями відбору були: Чи зрозуміло відображена тема? Чи була вона візуалізована у цікавій формі? Чи передає зображення сильне повідомлення ?

 «Ми обрали темою 22-го конкурсу малюнків воду, щоб підкреслити, що вона не з'являється з кранів або пластикових пляшок, які купили в супермаркеті. Вона породжується природою і протікає з лісів, боліт в річки та озера», - говорить заступник Генерального секретаря ООН, генеральний і виконавчий директор UNEP Ахім Штайнер. - Молоді художники показали, що вони не тільки усвідомлюють вирішальну роль води як найбільш фундаментального ресурсу, а й ті наслідки для людини і живої природи, які можуть настати з вини людини, що забруднює і нераціонально використовує воду в ім'я технічного прогресу».

 Переможцем у Європі визнана юна художниця з м. Шостка Євгенія Захарчук . Разом з шістьма регіональними переможцями вона вирушила до Нью-Йорку, де отримала грошовий приз і візьме участь у міжнародній дитячій і молодіжній конференції Tunza.

 «Своїм малюнком я хотіла сказати, що вода відіграє важливу роль як у житті людини, так і в навколишньому середовищі. Водних ресурсів на Землі багато, але більша їх частина забруднена і знаходиться в критичному стані. Тому хотілося б донести до кожного, що вода - джерело життя на Землі. І щоб кожна людина  перш ніж щось робити, думала про наслідки», - говорить Євгенія Захарчук.

Після підбиття підсумків конкурсу журі, що складається з викладачів та представників UNEP, Bayer, Фонду глобального світу і навколишнього середовища та Nikon визначило 50 переможців, а так само деякі додаткові малюнки, які будуть представлені спочатку в Нью-Йорку, а потім візьмуть участь у виставках по всьому світу.

 «Це вражає - бачити те, наскільки високий рівень обізнаності дітей про глобальну проблему води і як вони використовують свою уяву, щоб виразити це в малюнках», - сказав д -р Майкл Прей, керівник корпоративної політики та зв'язків зі ЗМІ компанії Bayer.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,87
9,89
Оголошення
live comments feed...