• Головна
  • Від слів до діла: стало відомо, що штовхає українців шукати нову роботу?
15:36, 19 вересня 2013 р.

Від слів до діла: стало відомо, що штовхає українців шукати нову роботу?

Лише 30% офісних працівників у найближчому майбутньому не мають наміру змінювати місце роботи. Згідно з результатами дослідження від Міжнародного кадрового порталу hh.ua, до звільнення «білих комірців» підштовхує низька зарплата, відсутність перспектив кар’єрного зростання і конфлікти з керівництвом. Першими в черзі на звільнення стоять працівники готельного і ресторанного бізнесу, а найстабільнішими виявились IT-спеціалісти.

За час професійної діяльності думки про зміну місця роботи навідують практично кожного спеціаліста, але частіше за все рішення про звільнення дається офісним співробітникам непросто. Це підтверджується результатами досліджень: активно розглядають пропозиції від інших компаній близько 70% працівників, але тільки 14% з них збираються звільнитись усерйоз.

У чому причина такої «нерішучості»? Бажання змінити роботу може бути наслідком різних факторів, але тільки певна сукупність «мінусів» призводить до підписання заяви про звільнення.

Якщо співробітника не влаштовує тільки заробітна платня, то ймовірність звільнення складає близько 28%. Відсутність перспективи кар’єрного зростання збільшує можливість втратити цінного працівника ще на 21%. Погані стосунки з керівництвом — і співробітник ще ближчий до написання заяви про звільнення. За такого розкладу офісний працівник залишає компанію в 68% випадків.

Неможливість саморозвитку ще на 9% підштовхує співробітника швидше покинути неперспективне місце роботи. Неофіційне працевлаштування і відсутність соціального пакету можуть на 8% схилити чашу терезів на користь звільнення. Якщо до цього додати нерегулярні нарахування заробітної платні, то офісний співробітник майже точно звільниться. Останньою краплею може стати несприятлива атмосфера в колективі. При повному зібранні «мінусів» заява на звільнення зі стовідсотковою ймовірністю буде лежати на столі керівництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...