• Головна
  • У Львівській лікарні 9-річний хлопчик отримав протез ноги
14:16, 27 травня
Надійне джерело

У Львівській лікарні 9-річний хлопчик отримав протез ноги

У Львівській лікарні 9-річний хлопчик отримав протез ноги

9-річний Михайлик, який втратив ніжку у боротьбі з агресивною формою раку, блискавично рухається до своєї мрії – знову ходити без милиць.

Він вже отримав протез та опановує ходьбу у дитячій лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, спеціалісти якої майже два роки борються за життя та здоров’я маленького пацієнта. Про це повідомила пресслужба медзакладу.

Одну із найагресивніших форм раку серед дітей – остеосаркому, у Михайлика Палія з Івано-Франківщини виявили два роки тому, коли хлопчику було 7 років. Пухлина вразила стегнову кістку на лівій нозі. Перші 6 курсів хімії Михайлику провели в Івано-Франківській дитячій обласній клінічній лікарні. Хлопчик важко переносив терапію, а пухлина на неї не реагувала. Тож хвороба і далі прогресувала.

Єдиним шансом на порятунок дитини була ампутація всієї ураженої остеосаркомою кінцівки. Далі у боротьбу за Михайлика вступила мультидисциплінарна команда спеціалістів дитячої лікарні святого Миколая: онкогематологи, хірурги, протезисти, фізичні терапевти та психологи.

Операція з ампутації лівої ніжки тривала чотири години. А вже за кілька днів Михайлик, за підтримки фізичного терапевта та з допомогою милиць, зробив свої перші кроки. Його бажання ходити перевершило найоптимістичніші сподівання спеціалістів. І це попри те, що після ампутації дитину ще довго мучили фантомні болі у ніжці, якої вже не було.

Одночасно хлопчик продовжував приймати хіміотерапію. Михайлик дуже хотів робити все як інші діти – бігати, стрибати, знову ходити до школи. Він самотужки навчився їздити на велосипеді без однієї ноги. На милицях прислуговував на церковній службі. І навіть приміряв на себе професію рятувальника – провів один день з івано-франківськими ДСНСниками. А за півтори року після ампутації збулася ще одна мрія Михайлика – стати на обидві ніжки.

У майстерні протезування Першого медоб’єднання Львова йому виготовили штучну кінцівку і нині хлопчик наполегливо опановує ходьбу на ній. Ось що розповідає про успіхи пацієнта його фізичний терапевт Максим Тибінка: «В нього немає страху до падіння. І через це ми за два тижні досягли максимального результату, на який я сподівався лише за 4 тижні після протезування».

Понад усе Михайлик мріє бути здоровим і ходити до школи – без милиць.

Читайте також: Домівка врятованих тварин: скільки коштів зібрали на ярмарку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#перше_тмо #протез_на_ногу #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,93
40,99
EUR
44,15
44,22
PLN
10,05
10,11
Оголошення
live comments feed...