• Головна
  • У Львові відкривається виставка сучасної історичної картини «Україна Славетна»
10:24, 10 вересня 2013 р.

У Львові відкривається виставка сучасної історичної картини «Україна Славетна»

У рамках Всеукраїнського проекту “Україна: Історія великого народу” у  м. Львові відбудеться виставка сучасної історичної картини “Україна Славетна”. Про це 032 повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами директора  департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталії  Гамкало, на виставці будуть  представлені  15 полотен київського художника-баталіста Артура Орльонова, який у своїй творчості акцентує увагу на славетних сторінках історії українського народу. Він розкриває характер та діяльність видатних національних постатей, зокрема, князів, гетьманів, священнослужителів. У картинах митця простежується безпосередній зв’язок мужності наших предків з притаманною нашому народові духовністю.

Мета виставки – формування у громадян розуміння величі нашої держави, почуття патріотизму і гордості за історичну Батьківщину.

Участь у відкритті візьмуть Зубанов Володимир Олександрович – радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду “Схід-Захід разом”; Орльонов Артур Олегович — головний художник студії Українського батального мистецтва; Черкас Борис Володимирович – кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ.

Організатори виставки: Громадське об`єднання “Україна Cлаветна”, Львівська обласна державна адміністрація, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С.Крушельницької.

Відкриття виставки 12 вересня 2013 року о 16.30 год. у Дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету  ім. С.Крушельницької.

Виставка відбуватиметься у Львівському національному академічному театрі опери та балету  ім. С.Крушельницької до 17 вересня 2013 року.

З 18 вересня до 2 жовтня 2013 року львів’яни та гості міста можуть ознайомитись з виставкою у приміщенні Львівського палацу мистецтв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...