• Головна
  • Книгу про партію «Свобода» презентували на Московському книжковому ярмарку
08:36, 7 вересня 2013 р.

Книгу про партію «Свобода» презентували на Московському книжковому ярмарку

6 вересня на Московській міжнародній книжковій виставці -ярмарку відбулася презентація книги психолога Станіслава БИШКІВ «Ілюзія свободи. Куди ведуть Україну нові бандерівці», що вийшла у видавництві «Книжковий світ» за сприяння фонду «Народна дипломатія». Про це інформує прес-служба Фонду «Народна дипломатія».

Книга розповідає про ранні етапи розвитку партії , коли вона ще називалася Національна партія України, про ідеологію, програми, діяльность у міськрадах західних областей і ребрендинг. А також про те, з чим «Свобода» йшла на вибори 2012 року і про перші кроки партії після виборів. Перша частина книги присвячена політичному портрету лідера партії. Інформацію для книги надали колишні і нинішні партійці .

Автор стверджує, що книга - спроба дослідження політичного феномена українського націоналізму, Станіслав Бишок намагався бути гранично об'єктивним в роботі над виданням. Те, що книга викликала діаметрально протилежні думки , говорить про те , що автору вдалося витримати об'єктивність.

«Книга вже отримала серед читачів діаметрально протилежні відгуки . На думку противників «Свободи» , книга вихваляє партію. Прихильники «Свободи» вважають , що навпаки . Я вважаю , що був максимально нейтральний в описі цієї теми і висвітлив важливі моменти історії партії» , - сказав автор книги, психолог Станіслав Бишок .

За його словами, україно -російські взаємини в чомусь парадоксальні.

«Один з парадоксів в тому , що в Росії Україну вважають братської, але при цьому ніхто не знає, що насправді відбувається в українській політиці - переважно мислять відомими стереотипами . Знають, що була «Помаранчева революція» , що Юлія Тимошенко сидить у в'язниці , Віктор Янукович при владі, що існує якесь нерозуміння щодо цін на газ, і що Україна історично ділиться на Західну і Східну , причому на Заході є «бандерівці», але реальний стан речей невідомий» , - пояснив автор книги.

Станіслав Бишок також зазначив , що успіх перемоги «Свободи» на виборах у своїй книзі він пояснив умінням «свободівців» змінюватися, налагоджувати контакти з іншими опозиційними партіями.

Автор - Станіслав Бишок , клінічний психолог , випускник психологічного факультету МДУ ім. Ломоносова , головний науковий консультант Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS- EMO , колумніст порталу Modus Agendi . Сфера наукових інтересів: психологія націоналізму , розвиток інститутів громадянського суспільства на пострадянському просторі, культура постмодерну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...