• Головна
  • Янукович закликав українських IТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних проектів (ФОТО)
14:29, 5 вересня 2013 р.

Янукович закликав українських IТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних проектів (ФОТО)

Президент України Віктор Янукович закликав українських IТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних IТ-проектів, які б стали візитівкою країни. Про це Глава держави сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі молоді, який проходить у Києві в рамках Всеукраїнського фестивалю молоді.

37102

 

«Я закликаю присутніх тут молодих програмістів замислитися над реалізацією масштабних національних IТ-проектів, які могли б стати візитівкою України. Наприклад, створення потужної національної пошукової системи. Врешті-решт, Гугл також задумувався дуже молодими людьми», – сказав Глава держави.

37103

 

Він зазначив, що сьогодні доволі часто молодь дещо відгороджується від своєї країни, будуючи, так би мовити, «кар’єру на експорт», зокрема в секторі IТ-технологій.

«Україна має дуже високі якісні показники з підготовки програмістів. Утім, значна частина підготовлених спеціалістів емігрує. А ті, що залишаються, працюють у рамках іноземного бізнесу», – зазначив Президент. Він додав, що потужна галузь IТ-технологій, на жаль, досі не стала повноцінною частиною саме української економіки.

Довідка:

За ініціативи Міністерства молоді та спорту України з 4 по 6 вересня 2013 року в місті Києві відбувається Всеукраїнський фестиваль молоді. Одним із ключових заходів фестивалю є Всеукраїнський форум молоді.
Учасники Фестивалю – представники структурних підрозділів, які реалізовують державну молодіжну політику Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, талановита, обдарована і творча молодь, органи студентського самоврядування, лідери молодіжного громадського руху.

Під час проведення Фестивалю проходить виставка-презентація кращих досягнень у галузі реалізації державної молодіжної політики в регіонах України. Також організована робота 12 секцій за напрямами реалізації державної молодіжної політики, на яких відбувається обговорення питань соціально-економічного становища молоді в Україні та підготовка пропозицій до нормативно-правових актів у визначеній сфері правового регулювання. Результатом проведення Всеукраїнського фестивалю молоді стане посилення рівня взаємодії громадського та державного секторів у напрямку формування та реалізації державної молодіжної політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...