• Головна
  • Наявність документу про сплату утилізаційного податку контролюватимуть інспектори ДАІ
16:20, 4 вересня 2013 р.

Наявність документу про сплату утилізаційного податку контролюватимуть інспектори ДАІ

1 вересня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» від 04.07.2013 р. №422-VII, яким запроваджено сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Зазначеним Законом Міністерству внутрішніх справ України делеговано низку повноважень, а саме перевірку наявності документа про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Слід врахувати що, якщо після 1 вересня 2013 року був придбаний новий автомобіль, який ще не був зареєстрований до цього у ДАІ, то при його реєстрації окрім всіх інших документів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів №1788, автовласнику необхідно надати ще й довідку про сплату утилізаційного податку.

При зміні власника транспортного засобу і перереєстрації автомобіля в ДАІ, довідка про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не вимагатиметься.

Довідку про сплату (звільнення від сплати) утилізаційного податку видають такі органи:

- при ввезенні транспортних засобів на територію України в порядку імпорту – органи Міністерства доходів і зборів України (митниці);

- при реалізації транспортних засобів на внутрішньому ринку України –  особа, яка здійснює виробництво (виготовлення) і реалізацію транспортних засобів на внутрішньому ринку України;

- у разі перереєстрації транспортного засобу, придбаного в особи, яка не є платником податку за утилізацію, а також отримання транспортних засобів як гуманітарна допомога відповідно до закону – органи внутрішніх справ України (ДАІ) за місцем реєстрації транспортного засобу;

- безоплатна видача дублікату відповідної втраченої або зіпсованої довідки про сплату податку за утилізацію або довідки про звільнення від сплати такого податку власнику транспортного засобу – органи внутрішніх справ України (ДАІ) за місцем реєстрації транспортного засобу.

Відповідно до закону, на ДАІ покладені функції ведення реєстру транспортних засобів, з яких сплачено податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та реєстру автомобілів, на які цей податок не поширюється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...