• Головна
  • У Львові відбудеться поетичний вечір, де збиратимуть для арти "Азову"
12:35, 27 лютого
Надійне джерело

У Львові відбудеться поетичний вечір, де збиратимуть для арти "Азову"

У Львові відбудеться поетичний вечір, де збиратимуть для арти "Азову"

У Мистецькій бібліотеці відбудуться благодійні поетичні читання Юлії Мусаковської, де збиратимуть кошти на потреби артилерійської групи бригади спеціального призначення «Азов».

Це вже треті благодійні поетичні читання, які влаштовує бібліотека. Гостею цієї благодійної події стане поетка і перекладачка, членкиня PEN Ukraine Юлія Мусаковська. Юлія є авторкою п’яти поетичних книжок, а її поезії перекладені на понад тридцять мов. ​​Один із віршів Юлії Мусаковської про війну в Україні, написаний в березні 2022 року, переклав англійською історик Тімоті Снайдер. Він прочитав його у одній із лекцій свого курсу «The Making of Modern Ukraine» з історії України для Єльського університету, запис якого отримав сотні тисяч переглядів на YouTube.

«Під час події ми будемо збирати кошти для військових, а Юлія Мусаковська почитає поезії різного часу, зокрема із крайньої поетичної книжки «Бог свободи», новий наклад якої нещодавно вийшов у Видавництві Старого Лева. У травні цього року книжка також вийде англійською у США (Arrowsmith Press), а вірші з неї вже перекладені десятками інших мов», – кажуть у Мистецькій бібліотеці.

Також організатори підготували подарунки – збірку Юлії Мусаковської «Полювання на тишу», що вийшла 10 років тому і сьогодні є великою рідкістю. 4 березня о 12:00 цю книжку розіграють серед усіх, хто долучиться до збору двома або більше сотнями гривень. А за найбільший внесок організатори подарують ілюстрацію «Кров аличі», яку створила художниця Анастасія Аврамчук до одного з віршів Юлії Мусаковської. Умови участі у розіграші та рахунки можна знайти тут.

Подія відбудеться 1 березня о 18:30 у Мистецькій бібліотеці (вул. Шота Руставелі, 8).

Читайте також: Центр рекрутингу у Львові: як він працює та що пропонує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #благодійність #Азов #артилерія #Юлія_Мусаковська #Мистецька_бібліотека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...