• Головна
  • Богдан Матолич хоче розробити спільні українсько-американські проекти, де планують видобуток сланцевого газу
13:35, 3 вересня 2013 р.

Богдан Матолич хоче розробити спільні українсько-американські проекти, де планують видобуток сланцевого газу

Вчора, 2 вересня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєттом.Говорили багато і навіть про сланцевий газ

Зазначимо, що Джеффрі Пайєтт прибув на Львівщину з метою обговорення напрямків двосторонньої співпраці з керівництвом області та міста, відвідання м.Дрогобич та Українського Католицького Університету. Так, сьогодні, перебуваючи у Дрогобичі, пан Посол взяв участь в церемонії надання ґранту Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини громадській організації «Інститут міста Дрогобича» та музею «Дрогобиччина» на реалізацію проекту реставрації та збереження автентичних фресок видатної української історичної та мистецької пам’ятки – дерев’яної Церкви святого Юра.

Богдан Матолич, розпочавши зустріч, привітав високого гостя на теренах Галичини та наголосив, що обласна державна адміністрація високо цінує відносини із США. Він також висловив вдячність за допомогу, яку надають Сполучені Штати Америки для розвитку Львівщини, зокрема за сприяння збереженню та реставрації дерев’яної Церкви святого Юра.

Джеффрі Пайєтт також висловив своє захоплення унікальною архітектурою храму у Дрогобичі. Наголосимо, що ця українська пам’ятка внесена у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2013 році як один з найвидатніших шедеврів дерев’яної архітектури всесвітнього значення кінця XV – початку XVI століть.

Перший заступник керівника області коротко розповів про інвестиційний потенціал львівського регіону та запевнив пана Посла, що облдержадміністрація готова до подальшої плідної співпраці й реалізації нових проектів, запропонованих Посольством США.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання щодо видобутку сланцевого газу. Зокрема, Богдан Матолич запропонував розробити спільні українсько-американські проекти з метою інфраструктурного розвитку тих територій, де плануватиметься видобуток сланцевого газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...