• Головна
  • Тонкі, легкі та потужні: тренди у дизайні ноутбуків 2024 року
Новини компаній
12:06, 23 січня

Тонкі, легкі та потужні: тренди у дизайні ноутбуків 2024 року

Новини компаній

Тенденції до змін у зовнішньому вигляді комп’ютерної техніки намітились ще в попередньому році. Але виробники натякають, що у 2024-му попередні розробки будуть вдосконалюватися та розвиватися. Деякі новинки вже є у продажу або доступні для передзамовлення. Серед міст, де можна сучасний та потужний ноутбук купити, Львів є одним з лідерів з продажів пристроїв з інноваційним дизайном.

Подвійний дисплей та гнучкість

Продовжує підкорювати користувачів ноутбук з двома моніторами — ASUS Zenbook Duo. Окрім революційної підтримки штучного інтелекту, він приваблює дизайном, у якому поєднані компактність та багатозадачність. Серед основних переваг:

  • вага лише 1,35 кг;
  • можливість збільшити розмір екрана з 14 до 19,8 дюйма;
  • OLED-матриця, що дає неймовірно чітке, яскраве та повнокольорове зображення;
  • поєднання знімної клавіатури з підтримкою Bluetooth та сенсорної панелі ErgoSense.

Такі параметри дозволяють зручно користуватись пристроєм як у комфортних умовах вдома чи в офісі, так і в дорозі. Завдяки вбудованій підставці він може працювати в горизонтальному та вертикальному положенні. Якщо повністю розгорнути монітор та від’єднати клавіатуру, ноутбук легко перетворити на настільний комп’ютер. До того ж його корпус виготовлений з перероблених матеріалів, що відповідає сучасним принципам екологічного споживання.

Тонкі, легкі та потужні: тренди у дизайні ноутбуків 2024 року, фото-1

Також до категорії гнучких ноутбуків належать:

  • ASUS Vivobook S, що здатен розгортатися на 180 градусів;
  • Lenovo Yoga Book 9i з двома моніторами;
  • HP Spectre Fold з екраном, що складається.

Тонкість та легкість

Зберігається та прогресує тенденція до зменшення габаритів ноутбуків. Виробники змагаються, хто зробить найтонший та найлегший пристрій. Американський бренд Dell представив 13-дюймовий девайс преміальної серії XPS, що важить 1,32 кг.

В категорії портативних ноутбуків знову відзначився ASUS. Модель Zenbook 14 має вагу лише 1,19 кг. Але на 190 грамів легшим є 14-дюймовий ExpertBook, що призначений для користувачів, які багато подорожують та при цьому працюють чи розважаються онлайн. Вагу 1 кг має також ноутбук Swift 5 виробництва компанії Acer. Для полегшення з нього прибрали традиційну вентиляцію та поставили ультратонку батарею.

Звісно, компанія Apple також має, що показати, коли йдеться про легкість. Елегантні MacBook Air нового покоління будуть важити близько 1,2 кг. Також бренд HP розробив ультратонкий пристрій Spectre X360 14, що може перетворюватись на планшет.

Тонкі, легкі та потужні: тренди у дизайні ноутбуків 2024 року, фото-2

Розміри та вага ноутбуків зменшуються, проте їхня потужність збільшується. Майже кожен провідний виробник використовує процесори нового покоління та потужні батареї, збільшує обсяг оперативної пам’яті. Також підвищується якість зображення завдяки QLED- та OLED-матрицям.

Попри використання інноваційних розробок, вартість нових моделей нижча порівняно з новинками минулих років. Також інновації, притаманні преміумкласу, якоюсь мірою проникають і до бюджетного сегменту. Виробники прагнуть зробити ноутбуки якіснішими та доступнішими для користувачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,02
EUR
43,17
43,30
PLN
10,01
10,08
Оголошення
live comments feed...