• Головна
  • 12-18 вересня в Ялтi пройде VI Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «ТЕАТР.ЧЕХОВ.ЯЛТА»
Реклама
10:35, 30 серпня 2013 р.

12-18 вересня в Ялтi пройде VI Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «ТЕАТР.ЧЕХОВ.ЯЛТА»

Реклама

У Криму в середині вересня відбудеться VI міжнародний фестиваль «ТЕАТР.ЧЕХОВ.ЯЛТА». Гостями форуму будуть театри з України, Росії, Грузії, Ізраїлю, Японії. В афіші заявлено вистави за п’єсами класиків, і за творами сучасних авторів.

Цього року на ялтинський фестиваль надійшло 49 анкет-заявок з 17 країн світу. У результаті вибрали 11 постановок. Згідно концепції, цей фестиваль відкритий всьому новаторському і навіть революційного, з іншого боку незмінно вибудовується фестивальна лінія з найвищим канонами сучасних художніх тенденцій.

VI фестиваль відбуватиметься під патронатом Ради міністрів Автономної республіки Крим.

Поміркувати про тенденції сучасного театру, а також безпосередньо про фестивальну програмі в Ялту запрошено відомих особистостей. Серед них – український поет і драматург Юрій Рибчинський, український драматург Анатолій Крим, знаменитий російський актор і президент асоціації «Золота маска» (Росія) Георгій Тараторкін, народний артист Росії Валерій Гаркалін, відповідальний секретар проекту «Театральні фестивалі Росії» Анастасія Єфремова (театральний критик та дочка видатного російського режиссера) та інші авторитетні діячі сучасного українського і російського театру.

Уже 12 вересня театрали оцінять сценічне мистецтво Японії. Театр з Токіо “RINKOGUN” представить виставу «Горище». Наступного дня – майстер-клас, присвячений історії сучасності ізраїльського театру. Ввечері 13 вересня – «Вишневий сад» з Києва. Театр на Липках під керівництвом Віктора Гирича покаже свою версію великої чеховської п’єси.

У програмі фестивалю ще один київський театр на Лівому березі Дніпра та їхня постановка «Дзвінок з минулого». Театр «Людина» (Москва) везе в Ялту «Стриптиз» за п’єсою Славоміра Мрожека, видатного драматурга, який недавно пішов від нас. А театр «ZERO» з Ізраїлю – «Жінку в пісках» Кобо Абе.

Українське театральне мистецтво представлено на фестивалі виставами зі Львова, Запоріжжя, Полтави. У програмі фестивалю передбачено круглі столи, майстер-класи.

”¥á⨢ «ì

 

”¥á⨢ «ì2

 

”¥á⨢ «ì3

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...