• Головна
  • Сьогодні Львів прощається з Героями, - ФОТО
09:33, 12 січня
Надійне джерело

Сьогодні Львів прощається з Героями, - ФОТО

Сьогодні Львів прощається з Героями, - ФОТО

У п’ятницю, 12 січня, Львів попрощається із військовослужбовцями Сергієм Косточкіним та Анатолієм Мататом, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитися до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Сергій Косточкін

(02.08.1990-05.01.2024). Львів’янин.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 43 Львівської міської ради Львівської області. Згодом здобув освіту в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля у місті Черкаси.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Яворові Львівської області у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Далі Сергій Косточкін переїхав до Києва та протягом 3 років проходив службу в Управлінні державної охорони України.

Повернувшись до Львова, працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Авалон», а згодом переїхав до Республіки Польщі. У вільний час любив порибалити, також захоплювався комп’ютерними іграми.

Старший солдат. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся на Батьківщину та вступив до лав 45-го полку імені Олександра Красіцького Національної гвардії України. У серпні 2023 року приєднався до 3-го окремого батальйону охорони особливо важливих державних об'єктів Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ. Спершу мужньо боронив державу на Волині та Київщині, а протягом останнього періоду – на Запорізькому напрямку.

У Сергія Косточкіна залишилися батьки та дружина.

Анатолій Матат

(26.07.1985-24.12.2023). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №57 імені Короля Данила Львівської міської ради. Здобував професійно-технічну освіту у сфері харчової промисловості у місті Львові.

У мирний час Анатолій Матат працював різноробом у будівельній сфері.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Анатолія Матата залишилися мама, брат та донька.

Читайте також: Львів'ян запрошують на різдвяний благодійний концерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...