• Головна
  • Хірурги у Львові врятували водію ногу від ампутації
16:58, 25 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Хірурги у Львові врятували водію ногу від ампутації

Хірурги у Львові врятували водію ногу від ампутації

Через патологічне розширення судин у нозі – погіршився кровотік і лік йшов уже на години. Та судинні хірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова виконали рідкісне втручання і врятували ногу від ампутації.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

59-річний Олег Гнатисько з Львівщини усе життя працює водієм. Чи то через сидячу роботу, чи то через надмірне паління, чоловіка періодично турбували судоми в ногах. Але, каже, завжди було так: схопило та швидко відпустило. Однак три тижні тому чергова судома не минула як зазвичай. «Я міг пройти лише 20 метрів. Нога – як камінь», - згадує чоловік.

Пан Олег пішов до лікаря, який з допомогою УЗД-обстеження виявив порушення кровотоку в артеріях ноги. Водій негайно звернувся з цією проблемою до судинного хірурга лікарні святого Пантелеймона. КТ-дослідження виявило у нозі чоловіка аневризму, тобто патологічне розширення судин. До того ж, аневризми було одразу дві: стегнової та підколінної артерій з тромбуванням. Обидва розширення мали діаметр по 2,5 см, що втричі перевищує допустиму норму.

Через тромбоз підколінної артерії кровопостачання в нозі настільки погіршилось, що загрожувало ампутацією: потрібно було негайно оперувати. Аби зберегти кінцівку, судинні хірурги провели рідкісне втручання: лікарі одночасно оперували обидві аневризми. Зазвичай, розширення видаляють почергово, втім, через гостру ішемію у пацієнта, все потрібно було робити одночасно.

Під час операції хірурги спершу видалили аневризму стегнової артерії та встановили штучний протез. Наступним кроком було видалення тромбів із сегменту підколінної артерії. Потім лікарі, аби відновити кровопостачання кінцівки, виконали аутовенозне стегново-підколінне шунтування.

Операція тривала майже чотири години та минула успішно. Попереду у чоловіка – тривала реабілітація, йому треба розпрацьовувати ногу. А вже опісля він знову хоче повернутися за кермо.

Читайте також: Їхала п'яна за кермом: на Львівщині судили виховательку дитсадка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #лікарня_святого_Пантелеймона #ампутація #порятунок #операція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...