• Головна
  • Через захоплення землі у Львові міськрада звернулася у суд
18:01, 23 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Через захоплення землі у Львові міськрада звернулася у суд

Через захоплення землі у Львові міськрада звернулася у суд

Львівська міська рада подала позов у Господарський суд Львівської області, щоб припинити право власності на «примарну» будівлю та скасовувати державну реєстрацію прав на землях геріатричного пансіонату.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Нагадаємо, нещодавно у геріатричному пансіонаті у Львові під час інвентаризації знайшли документи на будівлю, яка зареєстрована на території закладу, хоча по факту її там не існує. Керівництво пансіонату звернулося до правоохоронців, а забудовники у той час вирішили зводити свою «власність». Позиція міста - 14 гектарів землі геріатричного пансіонату має використовуватись лише для потреб його мешканців.

Відтак Львівська міська рада хоче припинити право власності та державну реєстрацію на неіснуючу споруду через суд.

«Також ми просимо вжити заходів забезпечення позову. Дуже важливо накласти арешт на будівлю та земельну ділянку, щоб, поки не буде ухвалено рішення суду, ніхто і нічого не міг із землею та спорудою-фантомом юридично зробити. Але на жаль, це єдиний можливий юридичний шлях для подальших кроків», – розповів Любомир Зубач.

Зазначимо, земля геріатричного пансіонату належить місту, хоча заклад обласний.

«14 га під лісом, з яких 2,4 га з якогось дива у 2010 році своїм розпорядженням голова Львівської ОДА передав ГО інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя» – у постійне користування. І от тепер за цей шмат землі триває боротьба з недобросовісними забудовниками. У хід ідуть усі засоби та схеми: сумнівні дії мостиського реєстратора щодо реєстрації права власності, завезення будматеріалів на ділянку тощо.

Оскільки геріатричний пансіонат – заклад обласного підпорядкування, ми разом з обласною радою напрацювали спільний варіант ухвали щодо землі на Медової Печери, 71. Винесемо документ на голосування вже найближчої сесії Львівської міської ради», – зазначив Любомир Зубач.

Читайте також: Львів та канадський Вінніпег знову стали містами-побратимами

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суд #геріатричний_пансіонат_Львів #міська_рада_львів #позов_в_суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...