• Головна
  • Львів та канадський Вінніпег знову стали містами-побратимами
15:04, 23 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Львів та канадський Вінніпег знову стали містами-побратимами

Львів та канадський Вінніпег знову стали містами-побратимами

Львів та канадське місто Вінніпег – знову міста-побратими. Поновлену угоду про партнерство підписали мери двох міст в присутності великої української громади, яка проживає у Вінніпезі.

Про це повідомила ЛМР.

«Львів та Вінніпег знову разом! 50 років тому мером канадського міста Вінніпег був українець Степан Дзюба. Він вже тоді хотів підтримувати добрі відносини із Львовом. В архівах знайшли документ, який засвідчує, що наші міста стали побратимами у 1973 році.

Цього року мер Скот Гіллінгем запропонував поновити взаємини та підписати нову угоду, яка була би не лише документом, а добрим початком для співпраці між нашими містами», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

З нагоди 50 років від дня підписання першої угоди про співпрацю в Вінніпезі було організовано цілу програму заходів. Місто, окрім новорічної ілюмінації, прибране також у кольори українського прапора та логотипи Львова.

Важливою подією стало виконання гімну України на відкритті хокейного матчу національної ліги. Міський голова Львова виступив у прямому ефірі матчу і перед багатомільйонною телевізійною аудиторією розповів про систему реабілітації НЕЗЛАМНІ, де рятують українців, які постраждали від війни.

Також на честь Львова було названо одну із центральних вулиць Вінніпегу.

«В рамках 50-ї річниці партнерства мерія Вінніпегу оголосила великий збір на підтримку та розвиток системи реабілітації НЕЗЛАМНІ. Лише за кілька днів міська рада та мешканці перерахували 25 тисяч доларів. Збір триває. Дякую меру та міській раді за організацію цієї події та підтримку України», – наголосив Андрій Садовий.

«Вінніпег – це місто, яке міцно пов’язане з Україною. І ми хочемо хочемо підтримати народ України. Ми стоїмо з ним у захисті їхньої нації та прагненні миру, безпеки та процвітання. Ця оновлена угода зі Львовом є свідченням багатої історії та спільних цінностей між нашими містами», – сказав мер канадського міста Скот Гіллінгем.

Читайте також: Якою буде погода у Львові 23 листопада – прогноз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#міста_побратими #львів #нове_місто_побратими
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...