• Головна
  • В чому різниця між Apple iPhone 14 Plus та Apple iPhone 15 Plus
Новини компаній
15:00, 15 листопада 2023 р.

В чому різниця між Apple iPhone 14 Plus та Apple iPhone 15 Plus

Новини компаній
В чому різниця між Apple iPhone 14 Plus та Apple iPhone 15 Plus, фото-1

2022 року відбулася успішна реінтеграція вже давно відомої лінійки Айфонів з приставкою «Плюс». В результаті iPhone 14 Plus викликав справжній фурор серед користувачів техніки Apple, а тому було ухвалено рішення продовжити цю лінійку і в нових 15 Айфонах, які вийшли у продаж у 2023 році. Але, що змінилося у функціональному плані, чи відбулися якісь суттєві зміни у дизайні, автономності та продуктивності? Давайте розбиратися.

Порівняння якості зйомки: зміни в системі камер

Щоб зрозуміти, який потрібно купити Айфон для створення якісного фото- та відеоконтенту, слід виділити суттєві зміни в 15 Plus:

  • Незважаючи на те, що селфі-камера, як і раніше, залишилася на 12 Мп, виробник застосував функцію автоматичного фокусування, удосконалив кінематографічний режим і застосував підсвічування при виборі портретного режиму.
  • Основна камера (ширококутний об'єктив) тепер на 48 Мп, що допоможе отримувати готові фотографії з високою роздільною здатністю.

Додатковим бонусом для придбання iPhone 15 Plus є підтримка Dolby Vision HDR.

Зовнішній вигляд смартфонів

На особливу увагу заслуговує передня панель 15 Плюс, де відбулися кардинальні зміни: розробники вирішили відмовитися від звичного «чубчика» на користь «острівця». Йдеться про Dynamic Island, де будуть «заховані» всі датчики, відкриті програми та інші сповіщення. У минулорічній 14 версії зустріти Dynamic Island можна було тільки в 14 Pro і Pro Max, а цього року наявність «острівця» приємно здивувало користувачів 15 Plus.

Крім того, нові мобільні телефони змінилися і в плані кольорів. Якщо раніше розробники робили ставку на яскраву палітру кольорів з глянсовою поверхнею, то тепер користувачам доступні ніжні пастельні відтінки корпусу. Наявність матового напилення виключає можливість появи відбитків пальців. Тому, окрім привабливого дизайну, можна говорити і про високий ступінь практичності iPhone  від Apple.

Який дисплей кращий?

Обидва смартфони отримали збільшений за розміром дисплей – 6,7 дюйма, що був розроблений із застосуванням популярної технології LTPO Super Retina XDR. Частота також залишилася незмінною і може досягати до 60 Гц.

Але перед тим, як купити у Львові відповідний Айфон, слід зазначити, що в 15 Plus була збільшена пікова яскравість: максимальна яскравість склала 2000 ніт проти 1600 ніт, які міг запропонувати 14 Plus. Тепер читати текст з екрану можна на вулиці – для цього не потрібно щоразу шукати затінок.

Показники продуктивності: який Айфон швидше?

Айфон 14 Плюс функціонує на базі 6-ядерного процесору A15 Bionic, а також за допомогою 5-ядерного графічного чіпу. Що стосується 15 Плюс, виробник застосував 6-ядерний процесор A16 Bionic, який працює на 20% швидше, порівняно з чіпом торішньої моделі смартфону.

У 2022 році А16 був встановлений у всіх 14 моделях з приставкою «Pro», а тому розробникам вдалося перевірити його енергоефективність, щоб встановити вже випробуваний чіп. Показники «оперативки» залишилися незміненими у двох Айфонах – 6 Гб.

Новий порт USB-C

У iPhone 14 Plus, як і у всіх інших смартфонах до виходу 15 версії, використовувався порт Lighting, а тому зарядні пристрої від інших гаджетів не підходили до Айфонів. Однак ЄС ухвалив рішення, що, починаючи з 2024 року, всі гаджети повинні мати однаковий порт – USB-C.

Роз'єм USB Type-C в 15 Plus вважається універсальним, тому що вдасться використовувати зарядні пристрої від техніки інших брендів. Крім того, відзначають прискорений процес підзарядки та збільшену швидкість передачі даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...