• Головна
  • Визначні місця Львова: скоро відкриється Jam Factory Art Center, - ФОТО
11:22, 13 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Визначні місця Львова: скоро відкриється Jam Factory Art Center, - ФОТО

Визначні місця Львова: скоро відкриється Jam Factory Art Center, - ФОТО

Виставки, театр, музика і дозвілля. 18 листопада у Львові відкривається Jam Factory Art Center. Після 8 років ревіталізації у стінах давньої фабрики запрацює найбільший у Львові центр сучасного мистецтва.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

18 листопада з 15:00 до 22:00 усіх охочих запрошують на події відкриття. Програма включатиме вітальні слова, кураторські екскурсії історичною виставкою і мистецькою виставкою «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми». Музична програма вечора: концерт Мар’яни Садовської та Крістіана Томе з новою програмою «Навчитися світла», колаборація з Сафіє Лентер-Кизи, виступ Grisly Faye. Вхід вільний!

«Відкриття арт-центру стане знаковою подією не лише для мистецької спільноти та мешканців нашого міста, але й для ширшого українського і міжнародного контексту. В умовах війни ми завершили процеси комплексної ревіталізації, доповнили команду та підготували важливу виставку й обширну публічну програму. Попри війну та численні перешкоди, ми доходимо до цієї довгоочікуваної миті і спільно пишемо нову історію українського мистецтва», — зазначає Божена Пеленська, програмно-виконавча директорка.

Jam Factory Art Center організовує виставки, театральні, музичні, освітні та спільнотні проєкти та запрошує до діалогу, збагачення досвіду і знань. Простір складається з давнього відновленого комплексу, у якому розмістили великий виставковий зал, історичну виставку, крамницю, Jam Bar і терасу. До комплексу входять і нові простори, де збудували сучасний чорний куб, який слугує репетиційною залою, авдиторіум, Jam Cafe, укриття й офіс. Навколо облаштована публічна зона для прогулянок і відпочинку. Вхід на територію комплексу вільний, винятками є окремі події та виставки.

«Мій порив продовжити свою першу ініціативу, Центр міської історії, зміцнів після того, як я відчув, який потенціал криється в Україні та її людях. Так само, як і наука, мистецтво є важливим засобом глибоких роздумів для суспільства, особливо під час війни», — коментує засновник Гаральд Біндер.

Концептуальною метою ревіталізації було створити простір для критичної рефлексії через культуру. Структурна композиція комплексу, що складається з шести окремих просторів, відображає ці амбіції. Згрупований навколо відкритого внутрішнього дворика та розширеної алеї, Jam Factory Art Center працює як безперервний, адаптивний простір для різних видів мистецтв.

Перша виставка

«Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми» — назва першої виставки, якою відчиняться ворота арт-центру. Кураторами є Катерина Яковленко, Наталія Маценко, Борис Філоненко. У виставці представлені роботи українських художниць і художників 2022-2023 років та з довшої хронології — від ХІХ століття по сьогодні. Виставка побудована за принципом новел та об'єднує твори на двох дистанціях — між сьогоденням і минулим та між персональними переживаннями й досвідами воєнного часу.

«Ми добудовуємо маршрути й на кілька місяців збираємося разом, аби говорити про особисте та спільне, пам’ять та історію, сподіваючись, що оповіді більше не будуть перервані», — кураторська група.

Виставка триватиме до березня 2024 року та буде доповнена програмою з дискусій, зустрічей, кураторських екскурсій.

Читайте також: Львів готується бути молодіжною столицею Європи у 2025 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #визначні_місця_Львова #куди_піти_у_Львові #Jam_Factory_Art_Center
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...