• Головна
  • Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький
11:10, 6 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Головне з життя області за тиждень від Львівської ОВА.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про головні події тижня на своїй сторінці у соцмережі:

  • У пʼятницю, 3 листопада, під час повітряної тривоги ворог атакував нашу область безпілотниками. Воїни протиповітряної оборони, які захищають Львівщину та інші західні області, збили 11 ударних дронів. На жаль, було 5 влучань в обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Обійшлося без жертв та постраждалих. Була пожежа, її оперативно ліквідували.
  • Львівська обласна військова адміністрація виділила ще 50 млн грн на військові частини. Це додаткові гроші до тих, які передбачили раніше. Серед іншого, кошти скерують на закупівлю безпілотних літальних апаратів та засобів радіоелектронної боротьби.
  • Львівські десантники отримали ручні гранатомети. Їх використовують під час бойових завдань на передньому краї під Бахмутом.
  • На приміських та міжміських автобусних маршрутах Самбірщини запрацював e-квиток. Наша область стала першою в Україні, де запровадили e-квиток.
  • В межах обласної програми у 20 громадах області реалізують проєкти з підвищення енергоефективності об'єктів соціальної сфери.
  • На Львівщині ремонтують понад два десятки об’єктів, де зможуть жити вимушені переселенці. Щоб мінімізувати витрати з обласного бюджету, Львівська ОВА налагодила співпрацю з 23 донорськими організаціями, що дало змогу залучили понад 394 млн гривень для проведення ремонтних робіт на 104 об’єктах.
  • Від початку року Львівська ОВА спрямувала понад мільярд гривень на видатки в охороні здоров’я.
  • У Східниці триває будівництво Центру безпеки громадян. У ньому за проєктом розташовуватимуться пожежна частина, поліція та відділення медичної допомоги. Центр охопить три райони: Стрийський, Самбірський і Дрогобицький.
  • Ще 309 бойових пташок відправили зі Львівської області у штурмову бригаду Нацполіції «Лють», 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України та 125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України, 77 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України та 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Ці FРV-дрони «камікадзе» передав благодійний фонд Козицького в межах проєкту «Вій» та ініціативи 1000 дронів для України.
  • Львівщина стала першою областю в Україні, яка розпочала впровадження ініціативи «Шкільні ігри». Ігри проводитимуть упродовж жовтня-травня кожного навчального року серед учнів та учениць шкіл області у п’ять етапів.
  • У Львові планують створити Музей наївного мистецтва. Там експонуватимуть твори Марії Примаченко, Никифора Дровняка та інших митців наївного мистецтва. Меморандум про створення Музею наївного мистецтва імені Марії Примаченко підписали Львівська ОВА, Львівська облрада, Національний музей народної архітектури та побуту України і благодійний фонд «Петра».
  • На Львівщині запрацює обласний центр соціальної реабілітації дітей. Проєкт передбачає надання кваліфікованої психологічної допомоги дітям, які мають травми війни, зокрема тим, хто пережив окупацію, втратив рідних чи дім.
  • Львівська ОВА домовилась про співпрацю із реабілітаційним центром, який упродовж близько 20 років надає фахову допомогу у Львівській області. Співробітництво передбачає створення Програми надання соціальних послуг нашим захисникам і захисницям та людям з числа ВПО. Її впроваджуватимуть у шпиталі, який створять на базі цього загальноцерковного реабілітаційного центру.
  • Ще 13 аграріїв Львівщини за рішенням комісії отримають фінансову підтримку в межах обласної програми.
  • У громадах нашої області запрацюють локальні координатори програми «Ліга Нескорених». Вони займатимуться розвитком та популяризацією адаптивного спорту серед військових.
  • Ігор Набитович та Ігор Калинець стали першими лауреатами обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 6 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_тижня_Львів #події_тижня_Льввська_ОВА #Максим_Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...