• Головна
  • На Львівщині відремонтують житло для переселенців за майже 200 мільйонів гривень
16:02, 1 листопада 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині відремонтують житло для переселенців за майже 200 мільйонів гривень

На Львівщині відремонтують житло для переселенців за майже 200 мільйонів гривень

На Львівщині затверджено виділення з обласного бюджету 189,8 млн грн на ремонт житла для переселенців.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Станом на сьогодні на Львівщині фактично зареєстровані 230 тисяч ВПО (з них понад 64 тисячі – діти). Окрім цього, область прийняла найбільшу кількість релокованих підприємств, а це більше ніж 5 тисяч евакуйованих працівників.

«Ці люди забезпечені місцями тимчасового проживання в закладах соціальної інфраструктури та у приватному секторі», – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Отож, з урахуванням нагальної необхідності у вирішенні проблеми з житлом для ВПОторік департамент розробив нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області.

Цьогоріч за рахунок коштів Програми будують та ремонтують 23 об’єкти з можливістю створення додаткових 1424 місць для ВПО. На це з обласного бюджету затвердили 189,8 млн грн (у 2022 році відремонтували 27 об’єктів і створили 2818 місць).

Окрім того, щоб мінімізувати витрати з обласного бюджету, Львівська ОВА налагодила співпрацю з 23 донорськими організаціями, що дало змогу залучили 394,6 млн для проведення ремонтних робіт на 104-х об’єктах.

«Але відповідальність Львівщини як тилової області залишається. Нам потрібно бути на крок попереду, а це означає – мати резервні місця на випадок термінової евакуації. Саме тому ми не зупиняємо роботу в цьому напрямі, зокрема проведення ремонтних робіт наявних гуртожитків/закладів соціальної інфраструктури та переобладнання нежитлових приміщень на житлові», – додав Степан Куйбіда.

Читайте також: У Львові відкриють безкоштовні курси англійської мови – реєстрація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #житло_для_переселенців #житло_для_ВПО #Львівська_ОВА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...