• Головна
  • Що важливого відбулося на Львівщині за добу – Козицький
12:35, 28 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Що важливого відбулося на Львівщині за добу – Козицький

Що важливого відбулося на Львівщині за добу – Козицький

Доба на Львівщині минула без повітряних тривог.

Про це повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький.

  • Львівська ОВА виділить ще 50 млн грн на військові частини. Це додаткові гроші до тих, які передбачили раніше. Щоб це реалізувати, готую розпорядження про збільшення фінансового ресурсу на програму «Безпечна Львівщина». Саме через цю програму ми фінансуємо військові частини і загалом сектор безпеки. З урахуванням цих 50 млн ресурс програми становитиме 386 млн грн.
  • У Львівській ОВА відбулося друге засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів у нашій області. Під час засідання заслухали представників 13 громад. Розглянули 17 закупівель.
  • Провели аукціон на ремонт дороги Дроздовичі – Міженець – Бісковичі, яка стане сполученням до МПП Нижанковичі – Мальховіце.
  • Керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський зараз презентує туристичний потенціал Львівщини на виставці «International travel show» (ITS 2023) у Нью-Йорку. Місце на виставці коштує три тисячі доларів, однак для презентації Львівщини його надали безкоштовно. Наше управління отримало запрошення від організації «Rebuild Ukraine Travel», яку у Нью-Йорку створили три роки тому з метою промоції України та її туристичних продуктів на американському ринку.
  • На Львівщині презентували друге видання сучасного перекладу Біблії українською мовою з девтероканонічними книгами. Це – результат багатолітньої праці перекладачів, редакторів, мовознавців, українських та закордонних вчених-біблеїстів.
  • При Бориславському міському центрі надання соціальних послуг створюють нове відділення – Сервісний офіс у справах ветеранів. Тут ветеранам допомагатимуть перейти від військової служби до цивільного життя. Займатимуться цим помічники ветеранів.
  • Понад 400 тис. грн зібрали для наших захисників працівники освітніх установ,сільської ради та підприємці Зимноводівської громади. За ці кошти придбали автомобіль високої прохідності Mitsubishi L200, який слугуватиме для медичної евакуації поранених військової частини А3316. Окрім цього, для захисників військової частини 3018 НГУ благодійники купили два квадрокоптери DJI Mavic 3 Fly More Combo.
  • Три автомобілі та тепловізор придбали жителі Белзщини для військових. Дві автівки марок Volkswagen T-4 та Toyota Hillyx вже допомагають виконувати бойові завдання.
  • Стрийська РВА у межах співпраці з благодійною організацією UK Help For Ukraine / NOXAIDUK відправила на передову автомобіль швидкої медичної допомоги. Наповнений медикаментами та дефібриляторами, він допомагатиме рятувати наших захисників, які зараз в Авдіївці.
  • Солонківська громада передала для 103-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ дві антидронові рушниці, РЕБ та 75 FPV-дронів.
  • 16 маскувальних сіток та автомобіль вирушили на фронт з Чишківського старостинського округу Давидівської громади.
  • На Львівщині вперше проведуть Форум молодіжних центрів та організацій області. Подія має стати простором комунікації між усіма центрами, які працюють з молоддю у Львівській області, та молодіжними організаціями.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 28 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_доби_Львів #події_доби_Львівська_ОВА #Максим_Козицький #новини_Львівщина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...