• Головна
  • Єврейські мотиви прозвучать у Львівській філармонії
10:43, 24 серпня 2013 р.

Єврейські мотиви прозвучать у Львівській філармонії

У рамках V  Міжнародного фестивалю  єврейської музики LvivKlezFest 30 серпня о 17:30  у Львівській філармонії відбудеться концерт«Єврейські традиції».Проект «In the Klezmood»  за участі музикантів з різних країн Європи  презентує Роман Грінберг (Австрія). Про це інформує прес-служба філармонії.

Проект створений спільно з Єврейським культурним центром та Хеседом-Нехамою. «IN THE KLEZMOOD» – це самобутній стиль, що включає в себе суміш різних стилів: від їдиш фольклору до джазу, класики, а також балканської та близькосхідної музики. Склад «IN THE KLEZMOOD» виконає пісні єврейського містечка, клезмерські мелодії, твори американського «Їдиш Театру» та популярні ізраїльскі хіти, а також нігуни хасидських євреїв. Всі твори звучатимуть в авторській обробці Романа Грінберга.

Також у програмі концерту виступатимуть Ансамбль «Фанфара» та Поліна Сковорода (Великобританія). Разом з трубою, саксофоном, кларнетом, акордеоном, геліконом та перкусією  під керівництвом віртуозної вокалістки Поліни Сковороди «Фанфара» поєднує традиційні танці та пісні з швидкою і одухотвореною музикою духового оркестру. Поліна Сковорода – автор текстів брас-бенду «Фанфара». Вона є нащадком відомого українського поета і філософа 18 ст. Григорія Сковороди.

Далі до вашої уваги буде виступ Молодіжного ансамблю  єврейської пісні «Варнічкес-folk» (Україна) спільно з Академічним молодіжним симфонічним оркестром «INSO-Львів» Львівської філармонії, а також фортепіанні композиції у виконанні заслуженої артистки України Етелли Чуприк.  

Нагадаємо, програма V міжнародного фестивалю клезмерської музики LvivKlezFest-2013 присвячена 65-річчю з дня народження держави Ізраїль.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...