• Головна
  • На Львівщині витратять на утримання та ремонт психлікарні 30 мільйонів гривень
16:59, 21 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині витратять на утримання та ремонт психлікарні 30 мільйонів гривень

На Львівщині витратять на утримання та ремонт психлікарні 30 мільйонів гривень

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу» планують профінансувати в 2023 році на суму 27,8 млн гривень з загального фонду та 3 млн грн зі спецфонду.

Пор це повідомляє Львівська обласна рада.

Крім утримання комунального закладу, ці кошти передбачені для ремонтів харчоблоку та заміни покрівлі, а також ремонт старої пральні. Всі ці роботи на завершальній стадії.

Хід виконання ремонтних робіт оглянув заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Після початку повномасштабної агресії росії, ми евакуювали у Журавно близько 100 дітей-сиріт з вадами розвитку та 40 вихователів із Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко» Запорізької обласної ради. Тож сьогодні, крім дітей із Львівщини, тут проживають 130 внутрішньо переміщених осіб, з них 88 дітей віком від 2 до 7 років з різними восьмеро дітей — з інвалідністю.

І я тішуся, що за кілька років заклад змінився так, що його просто не впізнати. Тепер тут затишно, є велика відремонтована їдальня, кухня, створений безбар’єрний простір.

Зробити такі заклади сучасними та максимально комфортними — наш пріоритет. Щиро дякую всім меценатам та міжнародним фондам, які долучаються до цих важдивих змін, закуповують обладнання та меблі, передають авто, одяг. Загалом цьогоріч нам з керівництвом закладу вдалося залучити благодійної допомоги на майже 11,2 мільйони гривень», — зазначив Юрій Холод.

Доброчинці для дітей Журавненського дитячого будинку, зокрема, закупили або передали сучасне кухонне обладнання, продукти харчування, гігієнічні засоби, медикаменти, дизельний генератор (80 кВт), твердопаливний котел, меблі, дитячі майданчики, генератори потужністю від 3,5 до 10 кВт, професійні сушки для одягу, пральні машинки.

У 2021 році Львівська обласна рада перепрофілювала Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Журавно» у комунальний заклад «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу».

Тут надають психологічну допомогу особам із стійким інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які за станом здоров’япотребують стороннього догляду, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів.

Читайте також: Експрокурору, який відгуляв гучне весілля у Львові, намагалися вручити повістку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ремонт_лікарні_Львівщині #Львівська_облрада #Юрій_Холод
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...