• Головна
  • У рамках «КіноЛева-2013» у Львові покажуть французький фільм «Провал пам’яті»
15:36, 22 серпня 2013 р.

У рамках «КіноЛева-2013» у Львові покажуть французький фільм «Провал пам’яті»

Сьогодні ми живемо в дуже динамічному світі, де обмеження на пересування та спілкування скорочується з кожним днем. Це дає більше можливостей для розвитку, для пізнання один одного, для ознайомлення з новими цінностями, звичками, різною культурою та цікавими думками. Європа та її країни-партнери є хорошим прикладом цього відкриття і прекрасним доповненням до мобільності.

Україна наполегливо та послідовно утверджує свої цінності. Тому створювати та управляти міжнародними проектами для налагодження різноманітних зв’язків – це головна мета Konstella networkKonstella network - це французька некомерційна організація, заснована у травнні 2013 року в регіоні Лотарингія більш конкретно в місті Мец.

 Після успішного показу фільму у Чернівцях під час культурного проекту Konstella Days, Konstellla Network має можливість представити фільм «Провал пам'яті»  (Франція, 2012) в рамках Фестиваля незалежного кіно КіноЛев. Президент організації Дарина Саїнчук та проектний менеджер Грегорі Тищук знаходяться в місті Львові, щоб ознайомити львів’ян та гостей міста, в цей знаковий день для України, 24 серпня, з документальною стрічкою французького режисера Domimnique Hennequin (Домініка Еннекен).

Цим фільмом режисер хотів нам показати зв’язуючу частинку в історії України та Франції. Під час Другої світової війни частина українського, білоруського та російського населення були ув’язненими, а потім відправленними працювати в Мозель.

Цей фільм розповідає про забуті сторінки історії, про «провал в пам’яті» французького суспільства. Кому сьогодні відомо, що в 1942 році один з семи жителів департаменту Мозель (Франція) був українцем, росіянином чи поляком? Військовополонені та мирне населення, захоплені в полон німецько-фашистськими окупантами під час операції Барбаросса, ця робоча сила зі Сходу повинна була підтримувати німецьку військову індустрію. У Мозелі функціонувало близько 250 коцентраційних таборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,87
EUR
42,80
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...