• Головна
  • У Львові вийде збірка віршів захисника Артура Дроня: кошти від продажу передадуть на благодійність
16:16, 19 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові вийде збірка віршів захисника Артура Дроня: кошти від продажу передадуть на благодійність

У Львові вийде збірка віршів захисника Артура Дроня: кошти від продажу передадуть на благодійність

«Видавництво Старого Лева» підготувало до друку збірку віршів «Тут були ми» Артура Дроня – поета, який з початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ, де служить і зараз.

Про це повідомили у пресслужбі видавництва.

«Вірші, що увійшли до книги, написані на фронті, але вони не про війну. Вони про людей, які люблять більше, ніж бояться. Які були тут і не пішли звідси. Такою мовою солдати згадують своїх, а діти пишуть листи на аркушах шкільного зошита. Нею говорять про біль і надію. Прощаються і люблять», – йдеться в повідомленні.

Передзамовити книгу можна за посиланням. Увесь прибуток від продажу цього видання перерахують у благодійний фонд «Голоси дітей», що надає безкоштовну психологічну допомогу дітям та родинам, які постраждали від війни.

Книжка «Тут були ми» проілюстрована роботами Катерини Сад, а також уривками листів, які військові отримали від дітей. 

«Цією книжкою мені важливо говорити про те, як ми даєм собі раду зараз. Ми, з такими різними досвідами, такими великими болями. Як вгризаємося в надію, хапаємось за любов, тримаємось один одного. Тільки про це й хочеться говорити. У книжці 50 текстів, і всі вони про нас. Не про війну, а про нас на війні. Побратими, батьки, пра- і пра-, незнайомі діти, знайомі діти, майбутні діти. Багато розмов, голосів та інтонацій, завдяки яким ми й тримаємося. Важливо також писати, як є, і тому ця поезія не дуже поетична. Часто вона рубана і некрасива. Рідко римована. Тому в цих текстах продавчиня пропонує лише парну кількість квітів. Тому солдат не питає де Бог, а просить його блювати в окопі разом з контуженими. І саме тому деякі вірші названі іменами людей, які ніколи їх не прочитають», – розповів про книгу автор.

Читайте також: Львів'ян запрошують на виставку кераміки двох художниць

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#книжка_віршів #книга #вірші #артур_дронь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...