• Головна
  • Дерев’яні храми Карпат презентували на «Барвистій Україні»
14:20, 22 серпня 2013 р.

Дерев’яні храми Карпат презентували на «Барвистій Україні»

Цьогоріч  на Загальнодержавній виставковій  акції «Барвиста Україна», що відбувається у Києві 20-22 серпня, виставковий стенд  туристичної Львівщини привернув  неабияку увагу відвідувачів завдяки  своїй цікавій наповненості. Про це повiдомили у прес-службi апарату Львівської ОДА.

В  рамках акції фахівці департаменту міжнародного співробітництва та туризму  облдержадміністрації презентували туристичні та рекреаційні можливості регіону, зокрема, історико-культурну спадщину, сакральні споруди, курортні території, народні промисли та традиції, а  також поширили пропозиції туристичних, готельних та санаторно-курортних  підприємств області.

Варто відзначити, що значну увагу візитерів  привернули унікальні шедеври Карпатського регіону – пам’ятки галицької  та бойківської дерев’яної архітектури XVІ – XVIII ст., що не мають аналогів у світі: церква святого Юра в  м. Дрогобич, церква Пресвятої Трійці в м. Жовква, церква Собору Пресвятої  Богородиці в с. Матків та церква Зіслання святого Духа у с. Потелич Жовківського району.

Нагадаємо, 21 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, що проходила в Камбоджі, до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО включено 16 дерев’яних храмів Карпатського регіону (8 розташовані на території Республіки Польща і 8 на території України, 4 з яких із Львівщини).

Окремо  також відмітимо, що значною популярністю  користувались й туристичні маршрути середньовічними замками та Карпатськими горами, відпочинок й оздоровлення на курортах, можливості екологічного та активного туризму на Львівщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...