• Головна
  • Заявку України на Олімпіаду 2022 готують експерти-переможці
16:43, 22 серпня 2013 р.

Заявку України на Олімпіаду 2022 готують експерти-переможці

Для розробки і просування заявки України на проведення у 2022 року зимових Олімпійських ігор залучено найкращих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пекіна, Ванкувера, Сочі і Пхенчхан. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул вчора, 21 серпня, під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних виконавчих органів влади та представників федерацій зимових видів спорту.

«Міжнародні експерти зараз вивчають карпатські регіони, де будуть розміщуватись спортивні об'єкти Олімпіади 2022, а до кінця вересня повинні надати рекомендації щодо удосконалення попереднього техніко-економічного обґрунтування (предТЕО), яке було затверджено Кабінетом міністрів України ще в 2012 році», - розповів Віце-прем’єр.

У предТЕО входить загальна концепція ігор, що включає розміщення спортивних об'єктів: снігова зона в Тисовці, гірськолижна арена у Воловці, льодова зона у Львові, а також транспортне забезпечення, готелі та сервіс. Будівництво об’єктів буде відбуватися в рамках державно-приватного партнерства.

«Ми не просто готуємо заявку на проведення в Україні Зимової Олімпіади 2022 року. Ми реалізуємо Олімпійську мрію, яка об'єднає країну. Організація спортивних свят спорту світового рівня дає потужний імпульс підвищенню міжнародного іміджу України, розвитку її туристичного потенціалу, в тому числі - внутрішнього. Проведення Зимової Олімпіади в Карпатському регіоні стане каталізатором розвитку економіки західних регіонів. Зокрема, це створить нові робочі місця і сприятиме поверненню в нашу країну українців, які працюють за кордоном», - сказав Олександр Вілкул.

Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

«Олімпійські та Паралімпійські зимові ігри 2022 в Україні мають потенціал стати дуже позитивним стимулом для спорту, інфраструктури та багатьох соціально-економічних ефектів. Вони є поштовхом модернізації регіону і залишать спадщину для майбутніх поколінь. Велике значення має ретельне планування ігор та інвестиції в правильному напрямку, а також усвідомлення специфіки регіону», - сказав Гернот Ляйтнер, експерт робочої групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,90
EUR
42,75
42,92
PLN
9,82
9,89
Оголошення
live comments feed...