• Головна
  • На Львівщині створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів
18:03, 14 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів

На Львівщині створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів

Відповідно до протокольного доручення Уряду обласні військові адміністрації повинні створити робочі групи з метою здійснення контролю за належним використанням коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Робочі групи повинні формуватись з представників ОВА, СБУ, БЕБ та НАБУ. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Таку робочу групу створять і у Львівській області. Водночас, Львівська ОВА вирішила не обмежуватись контролем за використанням виключно коштів з фонду ліквідації, а розширить поле зору на закупівлі, замовниками яких є органи місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи та підпорядковані комунальні підприємства. Не омине ця процедура і районні військові адміністрації та структурні підрозділи ОВА.

Наразі готується розпорядження начальника Львівської ОВА Максима Козицького про затвердження положення про робочу групу. Перше засідання робочої групи має відбутись наступного тижня.

Нагадаємо, раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький дав доручення громадам області проаналізувати за пріоритетністю оголошені та заплановані на 2023 рік закупівлі. 22 заплановані закупівлі скасували. Зокрема обласний бюджет зняв фінансовий ресурс з об’єктів спортивної інфраструктури на 38 млн гривень. Ці кошти скерували на охорону здоров’я, ВПО та сектор безпеки.

Інформацію щодо аналізу пріоритетності закупівель не надали Глинянська та Солонківська громади Львівського району.

Більшість громад визначили свої цьогорічні закупівлі пріоритетними та необхідними для належного функціонування громад у період воєнного стану. Якщо виявлять закупівлі з низьким ступенем пріоритетності, то вони погодились розглянути можливість їх скасувати. Водночас замовники зауважують, що на законодавчому рівні відсутнє визначення пріоритетності закупівель. У своїй роботі для визначення пріоритетів керуються Постановою КМУ «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» №590 від 09.06.2021 року.

Читайте також: Львівські енергетики сформували графіки відключень світла

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#витрати_бюджету #робоча_група #контроль_використання_бюджету
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...