• Головна
  • Незаконно торгував орендованими машинами: У Львові затримали 22-річного зловмисника
15:16, 14 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Незаконно торгував орендованими машинами: У Львові затримали 22-річного зловмисника

Незаконно торгував орендованими машинами: У Львові затримали 22-річного зловмисника

На Львівщині правоохоронці взяли під варту зловмисника, причетного до кількох випадків незаконного заволодіння автомобілями.

Схема, за якою «працював» підозрюваний – 22-річний мешканець Волинської області, нескладна – він брав автомобілі в оренду, після чого розміщував на профільних сайтах оголошення про їх продаж, реалізовував третім особам, а отримані кошти привласнював. Про це повідомили Національна поліція Львівщини.

Правоохоронці почали розслідування після того, як власник одного з автомобілів, який здав його в оренду підозрюваному, виявив оголошення про продаж свого транспортного засобу в мережі Інтернет та звернувся за допомогою у поліцію.

Правоохоронці, що 21 вересня зловмисник орендував у жителя Львова автомобіль «Mitsubishi Pajero» нібито з метою надавати транспортні послуги під час обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав транспортний засіб та технічний паспорт «орендарю». Проте, вже наступного дня зловмисник продав орендований автомобіль мешканцю Львівщини за 7 300 доларів США, а отримані кошти привласнив. При цьому ринкова вартість проданого «Mitsubishi Pajero» становить 400 тисяч гривень (більше 10 тисяч доларів США).

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Також правоохоронці встановили, що підозрюваний причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Читайте також: Пішохід загинув у ДТП з легковою автівкою на Львівщині, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#незаконна_торгівля #орендовані_машини #зловмисник_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...