• Головна
  • Головний архітектор Львова тепер видаватиме містобудівні умови та обмеження замість виконкому
10:02, 14 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Головний архітектор Львова тепер видаватиме містобудівні умови та обмеження замість виконкому

Головний архітектор Львова тепер видаватиме містобудівні умови та обмеження замість виконкому

Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради визначили спеціальним уповноваженим органом містобудування та архітектури.

Таке рішення 13 жовтня затвердили на позачерговому засіданні сесії Львівської міської ради.

Його підтримало 49 депутатів. Раніше уповноваженим органом був виконавчий комітет. З 2017 року управління архітектури готувало проекти рішень на розгляд засідання виконавчого комітету, з якого велася пряма трансляція. Відтак рішення про містобудівні у місті були публічними та доступними для мешканців та забудовників.

На сесії міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував, що нинішнє рішення ще не кінцеве. «Сьогодні ми вийшли на певне проміжне рішення, воно звичайно не є кінцевим. Ми будемо до цього питання повертатися ще не один раз» – зазначив Андрій Садовий.

Далі у Положення про управління архітектури та урбаністики міськради слід внести відповідні зміни. А також управління має зареєструватись у Дії.

Нагадаємо, наприкінці серпня Львівський окружний адміністративний суд позбавив виконавчий комітет Львівської міськради повноважень видавати містобудівні умови та обмеження на будівництво чи реконструкцію на території всієї громади. Своє рішення суд мотивував тим, що такі дозволи має видавати управління архітектури та головний архітектор Львова. Це рішення суду міська рада вже оскаржує в касації, втім після рішення апеляційного суду вже місяць виконком не видає містобудівних умов.

Читайте також: У Львові на три тижні перекриють вулицю Ярославенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#містобудівні_умови_та_обмеження #виконком #головний_архітектор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...